Tweede klasse C (zaterdag)- HVC’10 tegen UVS was op papier een topper en de beide ploegen stelden in dat opzicht niet teleur. Aan de voorkant van de wedstrijd had de thuisploeg het beste van het spel en de vroege 1-0 was niet verwonderlijk. Daarna richtte UVS zich op en de uiteindelijke 1-1 was zeker verdiend te noemen. Toch moest de Leidse ploeg tot in de extra tijd waakzaam blijven, want de Hoek van Hollanders toonden zich bekwaam in de omschakeling. UVS greep de eerste prijs nog niet, maar kan de klus over twee weken klaren tegen Voorschoten’97 in de Kikkerpolder. Wellicht dat zelfs een gelijkspel volstaat, maar UVS zal het daar ongetwijfeld niet op aan willen laten komen. Opvallend; HVC’10 was bijna een jaar terug de laatste ploeg die UVS kon vloeren. De ongeslagen reeks van de ploeg van Steef Roodakkers in competitieverband neemt zo zoetjes aan ongekende vormen aan.

Ten opzichte van vorige week, in de thuiswedstrijd tegen RCL, was er 1 wissel aan de kant van de Leidenaren. Berend Verdoes begon nu op de bank en Thom de Vries kreeg voorin gezelschap van Marciano Walcott. Daarnasst dook Bart van der Weijden voor de pauze op aan de rechtervleugel om zodoende wat meer aanvallende impulsen te verkrijgen. Na de rust zakte de aanvoerder een linie en viel Isi Adima in als buitenspeler. UVS had de wens om het karwei af te maken bij de nummer twee, maar moest toezien dat de thuisploeg het initiatief pakte. De bal ging vlot rond bij de fusieclub en UVS had aanvankelijk de handen vol. Het overwicht leverde niet direct groot gevaar op, maar bij de eerst test voor doelman Jesse Haak was het wel raak na ruim tien minuten. Een inzet van Jurgen Warbout, al geruime tijd een belangrijke pion bij de blauw-zwarten, kon niet worden gekeerd en dat gaf Michael van den Bos de gelegenheid de 1-0 binnen te werken.

Het antwoord van UVS liet niet lang op zich wachten. Ruben Leugering had een lekker schot in huis waardoor Vincent Madern zich optimaal moest strekken. Even later kregen de gasten binnen korte tijd drie corners en bij de laatste kopte Mart Spierdijk de bal op het dak van doel. Marvin Sloos kwam nog dichterbij. De van SJC overgekomen speler dacht te scoren, maar zijn poging werd van de doellijn afgehaald. Aan de andere kant had Mitchell Bouwhuis ook zomaar de 2-0 kunnen aantekenen, maar de inzet van de vleugelaanvaller ging voorlangs. Dezelfde speler testte Haak later nog in de korte hoek. Het gaf aan dat beide ploegen voor de winst gingen en dat maakte de tweestrijd boeiend. Het niveau van de botsing mocht er ook zijn, hoewel UVS wel wat te vaak slordig was en de verkeerde keuzes maakte.

Na de onderbreking pakte UVS nadrukkelijk het initiatief. HVC’10 moest terug en wankelde. Nog binnen het uur werd het gelijk en dat was op dat moment zonder meer gerechtigdheid te noemen. Ayoub El Houari was voor de pauze redelijk onzichtbaar, maar na de rust liet de middenvelder zien nog steeds groeiende te zijn. Op zijn schuiver had de sluitpost van de ploeg uit Hoek van Holland geen antwoord. Daarna kon het duel nog steeds twee kanten op. UVS drong meer aan, maar HVC’10 kwam er niet zelden best gevaarlijk uit. Vooral Spierdijk moest een paar keer redding brengen, maar de van FC Rijnvogels overgekomen centrale verdediger verzaakte wederom niet. Adima kreeg voor UVS nog een prima kans, maar de bal ging voorlangs.

Het duel bleef boeien, maar eindigde uiteindelijk zonder meer goals. Gezien de verhoudingen op het veld was de 1-1 ook wel in lijn met het gebodene. Zo moet UVS dus nog wachten op de bloemen. VELO is nu de naaste belager, nadat de ploeg uit Wateringen SVC’08 met 6-0 kraakte. Bij winst is UVS in elk geval zeker van de eerste periodetitel. Wel zit de eerst volgende tegenstander, Voorschoten’97, nadrukkelijk in de lift. Vorig seizoen was UVS in eigen huis kansloos. Het huidige UVS zal dat vrijwel zeker niet zijn, maar liever hadden de blauw-witten met winst de bus in gestapt. HVC’10 liet echter zien ook een ploeg te hebben voor de top van het klassement.

HVC’10-UVS 1-1 (1-0). 12. Van den Bos 1-0, 58. El Houari 1-1. Scheidsrechter: Takacs. Toeschouwers: 300.

UVS: Haak, Verlaan, Spierdijk, Driessen, Pison (46. Adima), Sloos, Leugering, Van der Weijden, Walcott (74. Verdoes), El Houari, De Vries (60.Zwaan).