Tweede klasse C (zaterdag)- ,,Op een gegeven moment merkten we dat er met name rechts op het middenveld mogelijkheden lagen. Het was eigenlijk niet afgesproken, maar na overleg op het veld is Bart van der Weijden toen nog meer gaan zwerven waardoor er alle ruimte kwam voor Lars van der Laan, Ayuob el Houari of Berend Verdoes. Door die positiewisselingen liep het prima en zijn we eigenlijk geen moment in gevaar geweest”,  aldus William van Vliet, die hier gelijk de volwassenheid toont van het sterke UVS. Lugdunum speelde niet best en bewees eens temeer dat het de vorm van voor de winterstop nog steeds niet te pakken heeft.

Het was aftasten geblazen en rommelig de eerste tien minuten. Daarna begon UVS allengs het middenveld beter te benutten en zette Lugdunum vroeg onder druk. De groenwitten konden zich hier niet goed onderuit voetballen en probeerden met lange ballen de spitsen te bereiken. Dat mislukte meestentijds en het leidde alleen maar tot balverlies. Omdat het middenveld van Lugdunum vaak akelig open bleef, kreeg UVS rechterverdediger, en uitblinker, Lars Verlaan alle ruimte om op te stomen en het nodige gevaar te stichten. Toch kwam het eerste doelpunt van de blauwwitten juist van de andere kant. Een schitterende actie van Thom de Vries leidde tot een voorzet waar Van Vliet uiteindelijk op de goede plek stond om de bal in te tikken.

Kort daarop verschalkte De Vries technisch fraai gelegenheidsverdediger Roberto Escudero en bleef oog in oog met Kevin Wassenaar koel: 2-0. UVS bleef meester van het terrein door veel slimmer, en beter, te voetballen. Lugdunum bracht na de rust de nodige spelerswisselingen aan en ook positioneel veranderde er het een en ander. Invaller Sergio Vrede moest achterin de nodige rust brengen en het was de bedoeling dat de ook ingebrachte Bilal Karasahin voor meer power voorin zou gaan zorgen. Escudero moest met zijn voetbalgogme de aanval van meer impulsen voorzien. Het ging wat beter lopen bij de bezoekers, maar UVS liet zich niet imponeren.

Messcherpe counters zorgden met regelmaat voor groot gevaar en het was eigenlijk verrassend dat het derde doelpunt pas zo laat viel. Van Vliet, bezig met zijn nadagen als speler van het vlaggenschip, maar voetballend als in zijn beste dagen, kapte zijn directe tegenstander meesterlijk uit en scoorde knap. De 3-0 was absoluut niet geflatteerd te noemen.

Lugdunum speler Aresh Latifi was natuurlijk teleurgesteld: ,,Dit hadden we niet verwacht. We speelden een goede wedstrijd tegen Oegstgeest om de Rabobank LAV Cup en ook op de trainingen ging het super. We begonnen echter matig; zo gingen bijna alle duels verloren. In de rust hebben we elkaar opgepept met in het achterhoofd de wedstrijd van vorige week toen we ook een 2-0 achterstand goed maakten. Het mocht echter niet baten. We probeerden te veel met een diepe bal onze mannen te bereiken die dan moesten kaatsen op de opkomende mensen. Dat ging niet goed, zo simpel is het. Volgende week Die Haghe. De glans lijkt er af bij die ploeg en wie weet kunnen we UVS dan helpen door te winnen. Ik geloof daar wel in hoor. En dan natuurlijk nog de nacompetitie om promotie. Het wordt nog wat de komende maanden.”

UVS praat ook over de nacompetitie. Van Vliet nog eens: ,,Ik zie ons niet meer verliezen dit seizoen, zeker als je ziet hoe we ook vandaag weer voetballen. Dat betekent dat de derde periode voor ons zou zijn. Zelfs het kampioenschap kan nog, maar daarvoor zijn we afhankelijk van Die Haghe en Valken’68.” Al met al een bizarre tweede seizoenshelft voor beide clubs. Voor de winterstop stond Die Haghe eerste met 31 punten, gevolgd door Lugdunum met 23. UVS stond zesde met 19 punten. Die Haghe staat nog steeds eerste maar nog maar vier puntjes voor op het op de derde plaats staande UVS. De buren uit de Kikkerpolder staan nu slechts tiende en hebben inmiddels twaalf punten achterstand op de mannen van Stefan Roodakkers. Het kan verkeren! De Leidse voetballiefhebber zou wel extra verwend worden als ook de blauwwitten een nacompetitie mogen spelen.

UVS-Lugdunum 3-0 (2-0). 13. Van Vliet 1-0, 19. De Vries 2-0,  79. Van Vliet 3-0. Toeschouwers: 450.

UVS: Haak, Verlaan, Boogmans, Maaskant, Pison (50. Ait el Houssi), Van der Weijden, Van Vliet, De Vries, Verdoes (68. Scheurwater), El Houari (84. Nieuwenburg), Leugering.

Lugdunum: Wassenaar, Berdai, Brandt (46. Vrede), Cem Isitir, Ozan Isitir, Escidero, Latifi, Gajadien, Atif, Van Leeuwen (46. Karasahin), Bezzai (64. Koreman).