Tweede klasse C (zaterdag)- Voorschoten’97 heeft het niet in eigen hand, maar de ploeg van André Lourens doet nog wel volop mee in de strijd om de derde periodetitel. Na de fraaie 2-3 uitzege bij HVC’10 bleven de geel-groenen in de buurt van de twee leidende ploegen in de derde periode, te weten UVS en Honselersdijk. Niet ver voor tijd kwam Voorschoten’97 op achterstand en het seizoen leek er op te zitten. De ploeg rechtte de rug echter en binnen no-time moesten de Hoek van Hollanders driemaal aftrappen. De 2-3 kon Voorschoten’97 geen pijn meer doen.

Sem Simonis was dan ook uitermate goed te spreken na de wedstrijd. ,,HVC’10 uit was een cruciale pot. Hier winnen is zeker geen eenvoudige opgave, maar we zijn er vol voor gegaan en bleven er in geloven, ook na de achterstand. Bij een nederlaag was het voor ons over geweest en nu kunnen we de druk houden op de twee ploegen boven ons. Vergeet ook niet dat we nog twee keer thuis spelen dus waarom zouden wij de derde periodetitel niet kunnen pakken?”

Dat Voorschoten’97 nog steeds in de race is, mag een prestatie worden genoemd. Natuurlijk heeft elke ploeg gedurende het seizoen te maken met schorsingen en blessures, maar enig fortuin ontbreekt al geruime tijd bij de Voorschotenaren. Niet de minste spelers zijn al langere tijd niet inzetbaar, maar hun afwezigheid wordt gezien de resultaten uitstekend opgevangen.

Simonis: ,,Er is wat gegroeid binnen de ploeg in dit seizoen. We gaan voor elkaar door het vuur en laten ons niet van de wijs brengen wanneer er spelers wegvallen. De vervangers doen het prima en passen zich rap aan. Het is jammer dat we niet geweldig zijn begonnen aan het seizoen. Een hogere positie had er best ingezeten. Maar we kijken niet meer achterom, maar louter nog vooruit. We spelen in mei eerst tegen Nieuwkoop en gaan dan naar Lugdunum. Vervolgens sluiten we af tegen RCL dus er wachten ons nog mooie potjes. We willen nu vol voor de derde periodetitel gaan. En daarnaast hebben we nog een andere kans op een prijs. Dat is in de strijd om de Rabobank LAV Cup. We willen dolgraag de finale spelen ten koste van RCL, dus dat wordt ook nog leuk op 1 mei.”

Terug naar de overwinning in Hoek van Holland. ,,Het was lange tijd redelijk gelijk opgaand, hoewel wij een licht overwicht hadden. Na de rust werden de ruimtes groter, mede door het warme weer. Toen kwamen er ook meer kansen dan voor de pauze. Het duurde echter heel lang voordat de doelpunten tot stand kwamen. Eerst scoorden zij en vanaf dat moment zijn we alles of niets gaan spelen en dat werd dus alles. Het is ontzettend leuk dat juist Bart Vonk en Benjamin Beumer de 1-1 en 1-2 maakten. Dat zijn jongens die erbij zijn gekomen de laatste tijd en ook echte clubjongens. Nick Guijt maakte er zelfs nog 1-3 van en daarna moesten we nog wel de 2-3 incasseren, maar toen was het bijna tijd. Heerlijk om een wedstrijd zo af te sluiten. Het zou toch erg jammer zijn geweest wanneer de wedstrijden in mei er niet meer toe zouden doen. Je speelt om de prijzen en dat hebben we zelf afgedwongen. De huidige beleving moeten we zien vast te houden. In elk geval hebben we inmiddels laten zien dat we in de top vijf thuis horen.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Moll, Vonk, Apaydin, Simonis, Thom de Koning, Van Paasen, Bahri, Manuputty, Constancia, Guijt.