Tweede klasse C (zaterdag)- De voorbereiding op het reguliere seizoen was voor Voorschoten ‘97 prima gegaan en leek te duiden op een goede start van de competitie. Niets bleek echter minder waar. In de eerste helft zwalkte de ploeg ongeïnspireerd over het veld. Veel te veel duels gingen verloren en de passing was op zijn minst slordig te noemen, waardoor er veel te veel balverlies werd geleden. Pas na een half uur kon de thuisploeg zich enigszins herpakken en deelde wat speldenprikken uit. Typerend was het wilde schot dat Nicky Guijt afleverde: in plaats van de rust te bewaren en zo het doel onder vuur te nemen schoot hij te gehaast naast. SVC’08 zag het met genoegen aan en kon al na een kwartier profiteren van een totaal gebrek aan concentratie in de defensie van Voorschoten’97. Fabian Toet kon op zijn gemak, en geheel vrijstaand, aan de rand van de zestien, de bal op zeer fraaie wijze over keeper Stefan van der Niet in de verre hoek krullen (0-1).  De groengelen mochten zelfs van geluk spreken dat de Scheveningers niet op 0-2 kwamen nadat een kopbal rakelings naast ging en een volley van Thomas Hughes maar net het doel miste.

In de tweede helft toonde de ploeg van André Lourens tekenen van herstel. De combinaties werden beter en SVC werd bij tijd en wijlen behoorlijk onder druk gezet. Tot werkelijk uitgespeelde kansen leidde dat nauwelijks, waardoor keeper Joey Vos zijn kwaliteiten niet of nauwelijks hoefde aan te spreken. Ook centrale verdediger Ian Baggerman, naar de frontlinie gestuurd om vooral fysiek en qua kopkracht voor meer dreiging te zorgen, kon hier geen verandering in brengen. De gevleugelde uitspraak ‘resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor het heden’ bleek voor Voorschoten ‘97 eens te meer opgeld te doen.

De van Forum Sport overgekomen Baggerman had er na afloop amper woorden voor en kon zijn vinger niet achter de oorzaken van het zwakke spel krijgen: ,,We hebben geknokt, we hebben gevochten, maar vandaag zat het er helaas niet in. Een moment van onoplettendheid gaf SVC ’08 de  gelegenheid te scoren. Pijnlijk. Mede door omzettingen ging het in de tweede helft wat beter. We speelden wat meer geconcentreerd, maar het ontbrak aan de goede eindpass. Een deceptie, anders kan ik het niet noemen. Juist de eerste thuiswedstrijd wil je winnen. We kunnen echt veel beter. We moeten volgende week dan maar de drie punten pakken.”  Beter voetbal zal nodig zijn om opponent Berkel te verslaan. Deze club won knap uit bij HVC’10 met 0-3.

Tenslotte is het laatste woord voor trainer André Lourens. ,,Ik heb beide ploegen kansen zien missen. Wij hadden op voorsprong moeten komen en dan loopt zo’n pot anders. In de slotfase hadden zij ons meer pijn kunnen doen. Deze nederlaag heeft vooral te maken met het feit dat diverse spelers hun gebruikelijke niveau niet haalden. Voor ons was het wegvallen van Peer van Paasen, eerder in de week op de training, ook bepaald geen voordeel. Hij was juist in prima vorm. Natuurlijk is er geen reden voor paniek, want SVC is ook gewoon een geduchte tegenstander. Maar ik had me de start van de competitie wel anders voorgesteld. Het is zaak dat we volgende week een resultaat pakken.”

Voorschoten ’97-SVC’08:  0-1 (0-1). 17. Toet 0-1. Scheidsrechter: Duindam. Toeschouwers: 125.

Voorschoten ’97: Van der Niet, Hogenboom, Manuputty, De Jong, Constancia (75. Illiopoulos), Chikhi, Guijt, Verplancke, Valies (52. Apaydin), De Koning (65. Maatoug), Baggerman.

SVC’08: Vos, Masaoudi, Ros, Van der Laan, Van der Meer, Uzgu, Liam de Ruiter, Tetteroo, Steve de Ruiter, Toet, Hughes.