HomeVoorschoten’97Interviews Voorschoten’97Voorschoten’97 (zo) schudt FC Aalsmeer in 2e helft van zich af (5-2)

Voorschoten’97 (zo) schudt FC Aalsmeer in 2e helft van zich af (5-2)

-

Derde klasse A (zondag)- Voorschoten’97 heeft de eerste overwinning van het seizoen  binnen. Na een 2-1 stand bij rust wisten de groen-gelen de voorsprong uit te bouwen naar 5-2. Een rode kaart voor doelman Pim Doeswijk van FC Aalsmeer zorgde ervoor dat de Voorschotenaren de gehele  tweede helft met een man meer speelden.

Voorschoten ’97,  onder leiding van Huib van Oostrom Soede die midweeks nog als trainer van Te Werve tegenover Ajax stond, begon net als vorige week aarzelend aan de wedstrijd.  FC Aalsmeer won de duels, had meer balbezit en speelde veelal op de helft van Voorschoten’97. Het was dan ook niet onterecht dat de ploeg uit Noord-Holland snel op voorsprong kwam. Een hard schot van de zijkant kon niet worden weggewerkt, waardoor Ezink de bal van dichtbij binnen kon tikken (0-1). Voorschoten’97  leek wakker geschud, want direct na de aftrap werd er  feller gespeeld. Dit resulteerde een aantal minuten later in de gelijkmaker. Niels van den Berg, die vaak als tweede spits fungeerde, kon tegen de voorzet van Glenn Mulder aanlopen(1-1). Na de tumultueuze openingsfase zakte de wedstrijd langzamerhand wat in. Een aantal doelpogingen van beide kanten troffen geen doel, waardoor menigeen verwachtte met een gelijkspel de rust in te gaan. Timo van Aken bracht hier echter verandering in. Nadat de goed spelende  rechtsbuiten de doelman uit Aalsmeer omspeelde, wist hij vanuit een lastige hoek te scoren (2-1).  FC Aalsmeer protesteerde hevig tegen  de toegekende treffer en in het daarna ontstane tumult kreeg FC Aalsmeer-doelman Doeswijk tot verbazing van velen de rode kaart voorgehouden.  Voorschoten’97 kon daarom de tweede helft met een man meer beginnen.

In het begin van de tweede helft kon de thuisploeg de man-meer situatie niet omzetten in een veldoverwicht. FC Aalsmeer leek zelfs beter te weten wat ze met de omstandigheden aan moesten. Dit leidde dan ook tot de gelijkmaker van de bezoekers  in  onder tal (2-2).  De Voorschotenaren leken opnieuw wakker geschud na deze tegentreffer. Er werd weer beter gespeeld en Voorschoten’97 was de rest van de wedstrijd de betere ploeg.  Al snel werd er twee keer gescoord door de gastheren. Door twee goede voorzetten konden zowel linksback Wout Adriaanse (3-2) als invaller Bart van Beest (4-2) het doel treffen.  Zonder verdere fouten te maken wisten de Voorschotenaren de wedstrijd uit te spelen, wat vlak voor tijd nog resulteerde in een treffer van de ingevallen Justin Aschman. Hiermee bepaalde hij de einduitslag op 5-2.

Aanvoerder Van den Berg was blij met de prestatie van het jonge team: ,,Ik denk dat we vandaag door inzet en af en toe mooi voetbal vijf terechte doelpunten hebben gemaakt. Het was soms vrij chaotisch, zeker in de minuten na de rode kaart. We benutten die situatie nog niet meteen, maar dat we net op voorsprong waren gekomen scheelde wel natuurlijk. De overwinning is fijn, zeker nu we dit seizoen bij de eerste zes moeten eindigen om zo in aanmerking te komen voor promotie. Dat is hetgeen waar we het hele seizoen uiteindelijk voor werken. Dat gaat tot nu toe goed, we zijn nog ongeslagen.”

Voorschoten’97 – FC Aalsmeer 5-2 (2-1). 7. Ezink 0-1, 12. Van den Berg 1-1, 45. Van Aken 2-1, 64. Sluijs 2-2, 71. Adriaanse 3-2, 75. Van Beest 4-2, 90+1. Aschman 5-2.

Voorschoten’97: van der Mijn, Van der Born (46. Welling), Van Veen, T. Mulder, Adriaanse, Elligens, Witsmeer, Van den Berg, Van Aken (84. Aschman), G. Mulder (72. Van Beest), Van der Veldt.

FC Aalsmeer: Doeswijk, Melman, Sluijs, Kocon, Mirowski, Goes, Pasternak, Piet (45. Koopstra), Alaswad (84. Binkhorst), van de Schraaff, Ezink

Foto’s: met dank aan Voorschoten’97