Vierde klasse A (zaterdag)- Een middag om gauw te vergeten, aldus UDO-trainer Nikivor van Rijn. Zijn ploeg verloor met liefst 1-8 op eigen veld van Alphia. Voor de geel-zwarten was het een evenaring in negatieve zin van de eerder geleden grove nederlaag tegen SEV (0-7). Van Rijn: ,,Wanneer we compleet waren geweest, had dit al een zware klus geweest voor ons. Maar laat staan met een team waarbij ik zeven basisspelers miste door diverse omstandigheden. Natuurlijk hoop je dat de vervangers hun kans grijpen, maar na vier minuten stond het al 0-2. Dan weet je dus eigenlijk al dat je kansloos bent.”

UDO kon zich inderdaad niet meer oprichten, hoewel het bij 0-4 nog wel iets terug deed via Quinten van Velzen. Halverwege was het 1-5 en nadat de ploeg van Angelo Leverock daarna twintig minuten droog viel moest UDO in het tweede deel van de tweede helft alsnog toezien dat de score verder op liep. Voor de subtopper scoorden Bryan de Bruin (2), Remco Zuidervliet (2), Vincent Hoogervorst (2), Nando Meijer en Sander Egberts.

Van Rijn: ,,Al met al was het van onze kant niet om aan te zien. De omstandigheden waren natuurlijk ook niet best en als je dan zo snel achter komt en het hele tactische plan werkt niet dan wordt het een lange middag. Op papier kan je natuurlijk een plan hebben, maar als de uitvoering uitblijft dan is het vechten tegen de bierkaai. Bij de eerste goal gingen twee van mijn verdedigers onder de bal door en bij de 0-2 werd er balverlies op het middenveld geleden en staat mijn back aan de buitenkant te dekken. Tja, daar wisten zij wel raad mee. In de rust heb ik getracht ze uit de negativisme te halen en na de pauze ging het, meer compact spelend, een tijdje beter. Het is pijnlijk dat de score uiteindelijk zo uitpakt. Dat gun je niemand natuurlijk.”

UDO is bezig aan een ‘ afscheidstournee’ alvorens het opgaat in FC Oegstgeest en wil uiteraard nog wel wat betere uitslagen neerzetten. ,,Dat gaat ook nog wel lukken hoor. Nu misten we onder meer Joost den Hollander, Nick Bakker, Cas Bolink, Marnix Franken, Elroy van der Hooft en Pieter Heeren. Laatstgenoemde was mijn eerste keeper, maar hij is niet meer inzetbaar dit seizoen vanwege een buitenlandse trip. Al met al teveel van het goede, zeker tegen een tegenstander met aardige spelers. Afijn, laten we het verder niet meer over hebben.”