Vierde klasse A (zaterdag)- Football Factory had dit seizoen plannen om in het linkerrijtje te eindigen. Aanvankelijk boekten de Leidenaren een aantal aardige resultaten, maar geleidelijk aan zijn de roodzwarten weer weggezakt naar een positie die meer bekend voorkomt. Bij de hervatting van het seizoen verloor Football Factory thuis met 0-3 van VVSB. Weliswaar een ploeg die mee doet om de prijzen, maar Gregory Limon is de nederlagen een beetje beu aan het worden.

,,Van onze plannen komt tot dusverre weinig terecht. Het is niet meer zo dat we er regelmatig dik af gaan en daar zit zeker een verbetering in ten opzichte van vorige seizoenen. Maar we halen te weinig punten en daar moet wel verandering in komen. Ons spel is soms best redelijk, maar we scoren moeizaam en we hebben er last van dat we niet wekelijks in onze sterkste opstelling kunnen spelen. Nu ontbrak Brian Thong weer, dat is onze creatiefste speler. En ook de vaste linksback was er niet bij.”

VVSB was in de eerste helft een maatje te groot voor de thuisploeg, zo erkende ook Limon. ,,We hadden ons tot doel gesteld om ons in de tegenstander vast te bijten en hen lange tijd van scoren af te houden. Daarna zouden we zelf gaatjes proberen te vinden. Helaas scoorde zij via een zondagsschot. Die maakt die jongen nooit meer zo. Toch mogen we onszelf die goal kwalijk nemen. Er was geen druk op de bal en dan vraag je dus om narigheid. Geleidelijk aan deden we wel wat meer mee in de wedstrijd. Zeker in het laatste kwartier. Gary Person had een paar acties in huis en Caner kwam tweemaal dichtbij een treffer.”

Na de rust werd het echter snel 0-2 en van het strijdplan om definitief terug te keren in de wedstrijd bleef weinig over voor de jongste telg van het Leidse voetbal. Limon: ,,Drie aanvallers stonden buitenspel bij dat doelpunt, maar hun middenvelder dook in het gat. Toch was er sprake van hinderlijk buitenspel naar ons idee. De 0-3 was voor ons te machtig en ze hadden er ook nog wel meer kunnen maken. Maar goed, van VVSB verliezen is niet zo’n schande. Wij zullen echter een aantal tegenstanders gaan krijgen tegen wie een resultaat moet worden neergezet. We staan zes punten achter op ploegen als KSD/Marine, Hazerswoudse Boys en Roodenburg. Die kloof is nog steeds te overbruggen. Volgende week moeten we winnen van Wassenaar. Die staan nog onder ons. We zijn echter gewaarschuwd, want eerder dachten we ook ‘varkentje’ WVC wel even te kloppen, maar die pot verloren we ook.”

Toch ziet Limon ook kansen voor zijn ploeg tegen ploegen uit de top vijf. ,,Laatst speelden we voor de LAV Cup tegen Meerburg en die scoorden pas laat de 1-3. Voorheen werden we in dat soort duels weggespeeld, maar die tijd is gelukkig over. Overigens wacht ons nu een wedstrijd dinsdag tegen LSVV’70. Dat is ook voor de LAV Cup en daar kijken we naar uit. Zij drijven nog wel eens de spot met ons als andere studentenvereniging in Leiden en we willen dus graag laten zien dat we best wat voorstellen. We kunnen ons zelfs nog plaatsen dus we gaan voor de kansen die we krijgen. Wat mij betreft wordt het dus de hoogste tijd om onszelf deze week eens te bewijzen tegen LSVV’70 en Wassenaar.”

Football Factory-VVSB 0-3 (0-1). De Jong 0-1, Sukurica 0-2, Van der Slot 0-3.