HomeMeerburgInterviews MeerburgMeerburg kan het VVSB niet lastig maken, Noordwijkerhouters kampioen!

Meerburg kan het VVSB niet lastig maken, Noordwijkerhouters kampioen!

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Op de laatste speeldag konden er in deze klasse nog drie ploegen kampioen worden. Als VVSB zelf zou winnen dan konden alle andere scenario’s in de kast want dan kon de vlag worden gehesen in Noordwijkerhout. Bij een gelijkspel van de mannen van Rob Jonkman en winst van Oegstgeest zou deze laatste kampioen zijn en mocht VVSB verliezen en Oegstgeest niet winnen dan kon zelfs Alphia er nog met de titel vandoor gaan.

Vier weken geleden zat uw verslaggever bij de wedstrijd Oegstgeest tegen Meerburg en naast mij zaten toen Jan van den Berg en de eerdergenoemde Jonkman namens VVSB. Niemand geloofde toen eigenlijk meer in de kansen van paars-geel, zeker ook niet omdat de concurrenten nog een aantal wedstrijden moesten spelen en VVSB zelf nog maar een, met daarbij nog een voetballoze periode  van drie zaterdagen. Gewoon doortrainen en een aantal oefenwedstrijden zorgden voor het in ritme blijven, de concurrenten verspeelden punten en deden dus de rest. Thuisclub Meerburg had vooral tegen Oegstgeest laten zien goed te kunnen voetballen en de Noordwijkerhouters waren er vooraf dan ook niet helemaal gerust op. In de praktijk bleek echter dat de echte spirit er bij de thuisploeg wel vanaf was en dat het wachten was op het eerste doelpunt van de bezoekers. Dit doelpunt kwam vlak voor rust en de voorsprong werd in de tweede helft uitgebouwd en zo schreef de zaterdagtak van VVSB geschiedenis door voor het eerst in haar bestaan kampioen te worden

Nauwelijks tien seconden onderweg en de thuisploeg moest al gaan wisselen. Ali Barokzay moest geblesseerd het veld verlaten. Als snel was te zien dat de bezoekers het spel mochten maken en dat de Rijndijkers vanuit de omschakeling voor gevaar wilden zorgen. De eerste speldenprikken werden dan ook door VVSB uitgedeeld, maar tot een doelpunt leidde dit nog niet.

De eerste echte grote kans was na ruim een kwartier spelen voor spits Stefan Immerzeel van de bezoekers, maar zijn inzet kwam naast het doel van keeper Patrick Bom terecht. Zoals zo vaak in een kampioenswedstrijd was het spel rommelig, veel foute passes en stond er zeker op de Sint Bavo wat spanning. VVSB kreeg wel wat kansjes, de meesten hiervan ontstonden overigens uit een corner. En de thuisploeg dan? Die konden hier niet heel veel tegenover stellen. Wel was er nog een merkwaardige wissel want halverwege de eerste helft kon het korte lontje van Levi Paulides geen genade meer vinden in de ogen van trainer Alex Redel en die kon dus al vroeg in de wedstrijd de douche gaan opzoeken.

Het gevaar van VVSB kwam in die eerste helft vooral vanaf de rechterkant, rechtsachter Max van der Boog kwam een aantal keren goed op maar zijn voorzetten konden net niet worden verlengd. Ook de ijverige Fadil Sukurica had een aantal goede acties, maar keeper Bom wist van geen wijken. Een minuut voor rust werd hij toch verslagen, na een uitstekende dieptebal was het spits Immerzeel die het grootste gedeelte van het sportpark liet ontploffen en de verlossende 0-1 op het scorebord zette. Kampioenskandidaat VVSB had de gewenste voorsprong, en dat moest ook wel want concurrent Oegstgeest had al snel een flinke voorsprong te pakken. Aan Meerburg de taak om in de tweede helft er meer een wedstrijd van te maken en ook wat meer in de buurt van het vijandelijke doel te komen.

Het begin van de tweede helft bracht niet heel veel verandering, grote kansen waren er zeker niet. Het eerste schotje van de thuisploeg was ook een feit. Feike Voorbij kon niet echt voor gevaar zorgen. Na twintig minuten in de tweede helft was het Ramon Hoek die na een mislukte buitenspelval de 0-2 mocht binnentikken, de wedstrijd leek gespeeld en de bloemen en champagne konden tevoorschijn komen. Meerburg probeerde het wel maar kon niet meer, al was Daan van der Zwaan met een kopbal binnenkant paal dichtbij de aansluitingstreffer. Een paar minuten voor tijd was het weer Hoek die alleen door mocht gaan en met een lob verschalkte hij keeper Bom en was de stand 0-3. Keeper Bom moest nog een keer handelend optreden, maar de overwinning en dus ook het kampioenschap kwam niet meer in gevaar.

,,Ongelofelijk hoe slap wij vandaag maar ook vorige week voetbalden. Het is het gehele seizoen gezien niet wat wij er vooraf met z’n allen van verwacht hadden. Ook heb ik het idee dat we maar wat doen, er zit totaal geen idee achter.” Ferme taal van spits Van der Zwaan, die de hand ook in eigen boezem steekt want hij beseft ook terdege dat hij hierin ook onderdeel van het team is geweest. ,,Ik blijf nu doortrainen om volgend seizoen bij UVS fit en sterk aan de start van de competitie te verschijnen want ik merk dat ik conditioneel nog beter kan.” Op mijn vraag of hij zich bij UVS zo maar in de basis speelt is hij duidelijk ,,Nee, zeker niet. Ik zal moeten knokken voor mijn plek en verwacht eigenlijk niet er al direct te staan. Maar net als begin dit seizoen ga ik er alles aan doen om de trainer te overtuigen.”

Laatste woord is aan kampioenscoach Jonkman van VVSB ,,Dit is toch lekker man, kampioen worden met een ploeg die alleen maar uit Noordwijkerhouters bestaat. Onze doelstelling begin van dit seizoen was om een periodetitel in de wacht te slepen, en dat je dan nu met die schaal staat is prachtig. Complimenten ook aan de vereniging die ons steunt en zorgt dat de randvoorwaarden uitstekend zijn. We trainen hard en ik weet dat ik wel eens vervloekt word maar je ziet gewoon dat wij de fitste selectie in deze vierde klasse hebben.  Volgend seizoen komt er ook een tweede dus kunnen we echt gaan selecteren en ik verwacht ook zeker dat wij leuk zullen meedraaien in die derde klasse. Maar nu eerst genieten van dit succes.”

Het is jullie gegund, ook namens de complete redactie van LeidenAmateurVoetbal van harte gefeliciteerd.

Meerburg – VVSB zat 0-3 (0-1) 44. 0-1 Immerzeel, 63. 0-2 Hoek, 83. 0-3 Hoek. Scheidsrechter Muller. Toeschouwers 350.

Opstelling Meerburg : Bom, Barokzaij (4. De Leede), Laan, K. de Jong, Voorbij, Van der Meer, Van der Zwaan, Loos, Verboon (54. Ertem), Paulides (24. Van der Voort), Weijers.

Opstelling VVSB : Otte, Van der Boog, Van der Raadt, Aartman (74. Van Stijn), De Jong (84. Van den Berg), Van Steijn, Sukurica (55. Taskin), Damen, Immerzeel, Hoek, Koeckhoven.