RKVV Meerburg vierde zijn 90ste verjaardag. Voor deze  speciale gelegenheid werden  voormalig selectietrainers Hein van Heek en Ben Kottenhagen uitgenodigd om onder hun bezielende leiding oud Meerburg 1-spelers een jubileumwedstrijd te laten spelen. Grote Meerburg-namen werden, alsof ze nooit waren weggeweest,  opgelepeld door speaker Bert de Lange en kwamen het door veel oud-supporters omringde hoofdveld op. De aftrap werd verricht door Tinus den Elzen en hij behoort met zijn 92 jaar tot één van de oudste leden van de club. Tinus kwam tot voor kort nog dagelijks op zijn fiets door de Weipoort naar zijn geliefde club om zijn taken op het terrein uit te voeren. Dat de jaren hun sporen hadden nagelaten, was trouwens niet alleen aan de wandelstok van Tinus te zien. Sommige oud- 1e elftalspelers hadden het idee het shirt van de pupil van de week van de haak in de kleedkamer te hebben gehaald, maar ze bleken toch echt een maat L aan te hebben.

In de wedstrijd liet de nog altijd rappe Joep van Vuren (namens team Ben) duidelijk zien dat hij het nog altijd niet verleerd is om snel te scoren en zijn samenwerking met (oh jee oh jee) Jelle Korbee bleek nog als vanouds. Het enige doelpunt voor rust van team Hein viel na een door arbiter Jo Hermsen gegeven, volgens  velen discutabele, penalty. Ondanks de immer fitte Martin van Kins, de tomeloze inzet van Dennis Vermont in de achterhoede en het niet deze keer niet geblesseerd uitvallen van de glazen Ingmar Niqvist, kon team Hein de tegenstander in de 1e helft niet bijbenen. Team Ben ging met de 1-7 op het scorebord met een gerust hart richting de thee. De 2e helft kon wel op naam van team Hein geschreven worden. Zijn ploeg leek in de 2e helft pas warmgedraaid en scoorde gretig een aantal doelpunten. Desalniettemin mocht team Ben zich de winnende partij van deze bijzondere wedstrijd noemen.

Ook special was de inbreng van Alex de Lange. De plaaggeest van vele verdedigers kreeg van zijn artsen een jaar geleden te horen dat hij rekening moet houden met het ergste en dat hij vooral moest gaan genieten van elke dag. Hij maakte gisteren een lange neus naar diezelfde artsen en genoot zichtbaar van zijn ooit zo geliefde sport. Na de ruime zege gaf hij aan dat de speelminuten naar meer smaakten en hoopt hij , ondanks zijn fragiele gezondheid, toch nog deel uit te kunnen gaan maken van een vriendenteam. Na afloop werd menig voetbalanekdote opgehaald en het bleef nog  lang gezellig in het clubhuis van de jubilaris.

Team Hein (van Heek):

Staf: Hein van Heek, Piet Hagenaars, Cees de Rooij

Selectie: Rob Hannart. Martin van Kins, Pim van Wetten, Ger van de Werff, Gertjan Bosman, Bas Korbee, Sjors Kortekaas, Sander van Haastert, Joris Pieter Neuteboom, Remco van Veen, Nico Mooijekind, Henk Teleng, Marcel Zwetsloot, Dennis Vermont, Marc Tacko, Peter van der Heijden, Stefan Huisman

Team Ben (Kottenhagen):

Staf: Ben Kottenhagen, Sandra Akerboom, Rob van den Wijngaard, Marcel Kransse

Selectie: Jarko Kortekaas, Christiaan Laan, Daniel Sørensen, Kevin de Jong, Johan Vermont, Duuk van der Meer, Joeri van der Voort, Joep van Vuren, Jordy Paap, Gidion Loos, Sjors Brandsma, Mark van Diemen, Jelle Korbeer, Dennis van Polanen, Bas Dubbelaar, Erik Candido, Alex de Lange, Ingmar Nyqvist