Ton de Rooy, de huidige trainer/coach van Meerburg JO19-1 in bezit van TC3, neemt volgend jaar het tweede team van Meerburg onder zijn hoede als opvolger van Charl van Goozen. Jelle Korbee (TC2) hoeft eigenlijk voor de echte Meerburgers geen introductie. Als kind van de club stond hij op zijn 16e al in Meerburg 1.

Ton de Rooy, de oud-Lugdunum coryfee die eerder actief was als tweede trainer bij Oegstgeest en GHC wordt herenigd met Alex Redel. De twee speelden samen bij Lugdunum (indertijd ook enige tijd met oud-Meerburgers Mart van Kins en Mart van Zaanen) en staan nu dus samen voor de Meerburg selectie. De Rooy: ,,Ik heb Meerburg dit seizoen leren kennen als een geweldig leuke club waar ik het heel erg naar mijn zin heb en ik kijk er naar uit om volgend seizoen met Alex aan de gang te gaan. Tegelijkertijd vind ik het ook moeilijk om de JO19-1 achter te laten omdat er zoveel talent zit en aan komt en ben dan ook heel blij met de opvolger die voor mij gevonden is.” Cees De Rooij, verantwoordelijk voor de seniorenselectie: ,,We hebben Ton dit jaar bij de O19-1 leren kennen als een tactisch zeer sterke trainer die heel goed bij Meerburg past. We zijn dan ook erg blij dat met ons talentvolle tweede team aan de slag gaat.”

Korbee stond op zijn 16e al in Meerburg 1. Na een geweldige voetbalcarrière die hem langs UVS (2 jaar, toen nog zondag hoofdklasse), Noordwijk (7 jaar), Lisse (4 jaar, waarmee hij amateurkampioen van Nederland werd) en Voorschoten (2 jaar) bracht, kwam hij nog 3 jaar “afbouwen” bij Meerburg. Vervolgens werd hij actief binnen het technisch hart van de club en heeft hij de afgelopen jaren geholpen om de jeugdopleiding bij zijn club verder te verbeteren. En nu gaat hij dus als hoofdtrainer JO19-1 zijn eerste stappen zetten als trainer. Pieter van Dijk, verantwoordelijk voor de O19 en O17 selecties binnen het technisch hart kent Jelle al zijn hele leven: ,,Ik heb hem nog leren voetballen op de pleintjes in Zoeterwoude Rijndijk haha. Zonder gekheid: Jelle is één van de grootste talenten die Meerburg heeft voortgebracht en we zijn heel blij dat hij zijn hopelijk net zo mooie trainerscarrière nu start bij onze club.”

Voetbalzaken Hajo Laman, Meerburg