Vierde klasse A (zaterdag)- Nadat de ploeg uit Oegstgeest dit seizoen al 2 keer eerder van VVSB(za) verloor (in de competitie met 3-1 in en in de strijd om de Rabobank LAV cup met 6-0) was het zaterdag geen drie keer scheepsrecht voor de mannen van Nikivor van Rijn. De Noordwijkerhouters wonnen zaterdag opnieuw van UDO met ruime cijfers (5-1).

UDO kreeg al snel , via een door trainer Van Rijn betwiste penalty, de 1-0 om de oren. Keeper Nick Bakker had de bal niet goed klem, beging al dan niet een overtreding, waarna de arbiter naar de stip wees. Over de 2-0 van VVSB was er geen discussie,  een mooi afstandsschot van een VVSB-aanvaller eindigde in de UDO-kruising.

Na de rust kreeg UDO de wind tegen en zette VVSB hoger druk. Alhoewel Van Rijn zijn mannen flink weerstand zag bieden en tevreden kon zijn over de strijdlust, was het spel niet constant genoeg en werden er een aantal persoonlijke fouten gemaakt. Uit een breedtebal die werd onderschept door VVSB viel vervolgens de 3-0.  De 4-0 kwam voort uit een ingooi op de rechtsbuiten van de Noordwijkerhouters. Hij draaide open, gaf de bal prachtig voor waarna de VVSB-spits doeltreffend afrondde. UDO pakte de draad weer op en zette na een prima opbouw vanuit de achterste linie een mooie aanval op. Cas Bolink kon de bal vervolgens afleveren bij Pascal Franken die de 4-1 op zijn naam mocht zetten. De UDO-doelpuntenmaker daarover: ,, Je kan je afvragen of het een kans was of dat VVSB het met de 4-0 voorsprong wel welletjes vond.” Het neemt niet weg dat Franken er wel voor zorgde dat de vervelende nul voor UDO van het scorebord verdween. Uit een corner scoorde VVSB hierna nog de 5-1, wat gelijk ook de eindstand betekende.

Pascal Franken sprak hoopvol over de resterende wedstrijden in de competitie. ,, Er wordt voldoende strijd geleverd. Die lijn willen we doortrekken om vervolgens het roer om te gooien (volgend seizoen fuseert UDO met Oegstgeest, SA)  en de laatste wedstrijden met winst af te sluiten.”

UDO geniet de komende twee weken van een welverdiende rust. Dat de mannen Franken in ieder geval plezier beleven aan het spelletje was duidelijk hoorbaar tijdens het telefoongesprek dat zaterdagavond gevoerd werd op de fiets. Niet alleen Pascal voorzag ondergetekende van de nodige info, maar ook Marnix Franken vulde het zorgvuldig en uitgebreide verslag van de wedstrijd prima aan. UDO verdient meer, al was het alleen maar vanwege de tomeloze inzet en het enthousiasme van de UDO-staf en- spelers. Tegen VVSB viel er echter niets te halen.

Spelersgroep UDO: Nick Bakker, Laurens Franken, Timo Lichtenbeld, Bert Juffermans, Marnix Franken, Pascal Franken, Cas Bolink, Menno Bakker, Jailson de Baros, Rutger Hoogkamer, Wouter de Bruyn, Nick Neuteboom, Fabien van Wamel , Kubilay Isik, Diedrik Houbolt.

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl