Vierde klasse A (zaterdag)- Hoewel UDO zaterdag de vijfde competitiewedstrijd op rij verloor van SEV (3-2), heerste er toch optimisme bij de Oegstgeestenaren. De ploeg van trainer Nikivor van Rijn ging eerder dit seizoen op eigen veld met 0-7 onderuit tegen de Leidschendammers, maar de laagvlieger kon nu dus betere cijfers overleggen tegen de huidige nummer drie. ,,De inzet en de beleving waren er weer eens, ik was positief verrast”, aldus UDO-verdediger Marnix Franken.

,,Op de trainingen van de laatste tijd is die beleving er af en toe gewoon niet, maar nu wilden we echt. Dat heeft misschien ook te maken met de naderende fusie met FC Oegstgeest. Afgelopen donderdag is de nieuwe trainer van FC Oegstgeest (Huig Jan Heeringa, de huidige trainer van VV Oegstgeest, red.) langs geweest om kennis te maken. Hij vertelde wie van ons volgend seizoen in de selectie komt. Ik denk wel dat jongens zich daardoor extra willen bewijzen.”

Heeringa koos onder anderen voor Franken, die volgend seizoen in de selectie mag spelen. Zelf hoopt de 23-jarige linksachter in de hoofdmacht van de fusieclub te komen. ,,Het kan ook het tweede worden, maar het eerste is natuurlijk het allermooiste. Ik doe m’n best ervoor.”

Zo ook tegen SEV, dat in de eerste helft wel een 2-0 voorsprong pakte. Na rust kon de thuisploeg maar niet de derde op het scorebord krijgen. Fabien van Wamel zorgde vervolgens met een prachtige goal voor 2-1, met nog twintig minuten op de klok. ,,Echt een geweldige goal”, vond Franken. ,,Vanuit stand, hè! Van zo’n 20 à 25 meter afstand, onderkant lat. Daarna hadden we echt het gevoel dat we ze konden pakken. De 3-1 viel alleen te snel.”

Cas Bolink bracht het verschil even later weer op één. Vanaf de stip schoot hij de aansluitingstreffer (3-2) binnen, nadat Jailson de Barros even daarvoor binnen het zestienmetergebied naar de grond was getrokken. ,,Dat was wel grappig, want in eerste instantie miste Cas de penalty”, aldus Franken. ,,Maar uit de rebound schoot hij wel raak. Voor de wedstrijd zei Cas nog dat hij van de dertig strafschoppen pas één keer had gemist. Hij was nu toch een beetje zenuwachtig, zei hij achteraf. Hij zal de volgende keer een kleinere mond opzetten (haha).”

In de slotfase kwam UDO niet echt meer in de buurt van de gelijkmaker, waardoor de Oegstgeestse formatie voor de vijfde keer op rij verloor. Franken tot besluit: ,,Het zou leuk zijn als we weer een keer winnen. We moeten het leuk houden tot aan het einde van het seizoen. Natuurlijk strijden we als team nergens meer om, maar de wil om te winnen is er nog steeds. Dat zag je tegen SEV ook. Roodenburg krijgen we aanstaande zaterdag. Als we die wedstrijd winnen, kunnen we nog een plekje stijgen. De week erop krijgen we natuurlijk VV Oegstgeest. Dat is de belangrijkste wedstrijd.”

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl