Voorbeschouwing-Een teleurstellende laatste plek in de vierde klasse A viel Football Factory afgelopen seizoen ten deel. Onvolwassenheid, wispelturigheid en gebrek aan inzet waren de sleutelwoorden voor deze deceptie. Desalniettemin werd er na de laatste speelronde direct vooruit gekeken. Er stond namelijk nog een trip naar China op het programma voor een groot deel van de selectie. Daar moest de basis voor het nieuwe seizoen gelegd worden. Je kunt immers niet vroeg genoeg starten, toch? Het bezoek aan China was geslaagd, waarna de Factorianen van een welverdiende vakantie konden genieten. We voelden verdediger Mark van der Horst aan de tand hoe hij het nieuwe seizoen ziet.

Van der Van der Horst aan de vooravond van wat een beter seizoen moet worden:,,Afgelopen seizoen was een absoluut dieptepunt voor de vereniging, dit is klip en klaar. Ondanks het slechte seizoen waren er in sommige wedstrijden zeker wel lichtpuntjes aan de horizon. Dit is geanalyseerd door de technische staf, zodat er een goede basis kon worden gelegd voor het nieuwe seizoen. De trip naar het bloedhete China was goed voor de teamgeest, was overweldigend en geeft ons vertrouwen naar de toekomst. Daarbij moet gezegd worden dat de staf het over een heel andere boeg wil gooien. Meer discipline, inzet en een hoge trainingsopkomst is nu echt vereist.”

Van der Horst vervolgt:,,In de districtsbeker doen we het goed. Twee overwinningen tegen respectievelijk PGS/Vogel en KSD Marine resulteert uiteindelijk dat we zaterdag aanstaande een beslissingswedstrijd moeten spelen tegen Duindorp. Het zou mooi zijn om verder te bekeren, want in dit soort wedstrijden kunnen we wedstrijdritme op doen. Een goede start van de voorbereiding dus. We moeten er echt staan voor aanvang van het nieuwe seizoen. We beogen om minimaal in de subtop te eindigen. Met de vernieuwde spelersgroep is dat eigenlijk wel een must. Een aantal spelers van onze dependance uit Den Haag is de selectie komen versterken, daar zitten goede spelers bij. Over meedoen om de prijzen wordt binnen de club niet gesproken. In de vierde klasse zijn er een hoop goed clubs, we zullen ons kranig weren tegen iedere tegenstander. We starten tegen LSVV’70. Meteen de wedstrijd van het jaar voor beide ploegen. Zij noemen ons het kleine broertje en daar willen we vanaf. Na die wedstrijd zullen zij zeggen dat wij de enige echte studentenclub van Leiden zijn. Bij ons gaat alles er nu serieus aan toe, de trainingen zijn scherp, er staat een beleid. Football Factory staat te popelen om te beginnen. LSVV’70 kan de borst nat maken.”

Op voorhand dus al een prachtige opening van het nieuwe seizoen, de studentenclash tussen LSVV’70 en Football Factory. De vonken lijken er te gaan afspatten. Wellicht zelfs de Krakerrr van de Week? Volgende week gaan we het zien.

Mutaties:

Gekomen: Samuel Drewes (HVV), Errin Tijssens, Phaedon den Broeder, Nikolaus Kelnreiter, Sam Dallo, William Goedbloed (allen HVV Football Factory), Hendrik Koopman (Drienerlo)

Vertrokken: Francisco Corte Real (Roodenburg)

Er zijn er nog veel meer, maar die informatie volgt later nog wanneer de spelersgroep voor het eerste bekend is.

Programma eerst drie competitiewedstrijden:

22/09: LSVV’70 (uit)

29/09: Zevenhoven (thuis)

06/10: Hazerswoudse Boys (thuis)