Vierde klasse A (zaterdag)- Dit seizoen is zo langzaamaan moedeloos om van te worden voor Meerburg. Gold de ploeg van trainer Alex Redel aan het begin nog als een van de vele kanshebbers voor het kampioenschap in de vierde klasse A, na de 1-0 nederlaag bij Woubrugge kunnen ze dat voorlopig vergeten in Zoeterwoude-Rijndijk. Leon Hoogenboom maakte het enige doelpunt in de slotfase van de wedstrijd.

Vorig seizoen liep Meerburg als nieuweling in de vierde klasse – na overschrijving naar de zondag – een plek in de nacompetitie mis. Na het vertrek van Younes Seghrouchni (FC Boshuizen), Ali Barokzay (RCL) en Daan van der Zwaan (UVS) lijken de Zoeterwoudenaren toch wat kwaliteit te hebben ingeleverd, waardoor de doelstelling wellicht wat bijgesteld moet worden.

Na vijf speelronden staat Meerburg met vier punten derde van onder, met nog een inhaalwedstrijd tegoed tegen Koudekerk. De achterstand op de nog foutloze koploper Aarlanderveen bedraagt nu al veertien punten. ,,Zoals Richard Versteden vorige week al zei, we moeten nu even niet naar de ranglijst kijken”, aldus verdediger Ramon Weijers.

,,Aan het begin van het seizoen hoopten we mee te doen om de bovenste plaatsen, maar dat zit er voorlopig even niet in. Zo eerlijk moet je zijn. De wil en gretigheid zijn er. Alleen denk ik dat we juist te gretig zijn en daarin doorslaan. We spelen bijvoorbeeld soms onnodig de lange bal, terwijl we juist voetballend sterk zijn over de grond.”

De nederlaag tegen Woubrugge betekende al de derde van dit seizoen voor de mannen van Redel. ,,Het scoren wil gewoon niet echt lukken”, aldus Weijers. ,,We hebben nu al drie weken achter elkaar dat we veel honderd procent kansen missen.”

Zo ook in Woubrugge, waar Versteden in de eerste minuut al op de paal schoot uit de eerste aanval. ,,Daarna hebben we nog een aantal gevaarlijke aanvallen gehad waar we niets mee deden. Het valt gewoon even niet, terwijl we een prima aanval hebben. Want laten we eerlijk zijn: met Nils Slingerland, Versteden en Joeri van der Voort voorin en Aymen Mizab op de tien positie hebben we een fantastische aanval staan voor de vierde klasse.”

Na de pauze was het precies hetzelfde verhaal als in de eerste helft volgens Weijers. ,,Zij schoten de ballen alleen maar hard naar voren, waardoor ze af en toe redelijk gevaarlijk werden. Eigenlijk was er helemaal niets aan de hand, tot het moment vlak voor tijd. Bij een buitenspelmoment vlagde onze grensrechter, waardoor wij naar de scheidsrechter keken, maar die floot niet. Wat mij betreft een onoplettendheid achterin. Het kan buitenspel zijn of niet, maar het kan niet zo zijn dat er drie man van Woubrugge ineens voor onze keeper staan.”

Hoe het tij te keren is, kon Weijers niet direct zeggen. ,,Dit seizoen doet me eigenlijk een beetje denken aan de start van vorig jaar. Toen hadden we ongeveer een gelijk aantal punten. Er is nog veel te halen. We hebben alleen ook een beetje geluk nodig. Verder hebben we afgelopen donderdag bij elkaar gezeten om even met elkaar te praten. We vonden allen dat we nog meer plezier moeten maken. Door de slechte resultaten kreeg je natuurlijk wat irritaties onderling, maar dat moet weer verdwijnen.”

In de komende speelronde neemt Meerburg het in eigen huis op tegen Kickers’69, dat een gelijk aantal punten heeft als de Zoeterwoudenaren, maar een wedstrijd minder heeft gespeeld. De Leimuidenaren deelden afgelopen zaterdag de punten met vv Koudekerk (1-1).