HomedistrictsbekerDistrictsbeker: schotvaardig UVS eenvoudig naar volgende ronde

Districtsbeker: schotvaardig UVS eenvoudig naar volgende ronde

-

Districtsbeker- Tweedeklasser UVS plaatste zich op een mistige dinsdagavond tegen derdeklasser Rijnmond Hoogvliet Sport zonder veel moeite voor de tweede ronde van de districtsbeker West 2. De Leidenaren waren op eigen veld, met name in de tweede helft, veel te sterk voor de Rijnmonders en uiteindelijk stokte de teller bij 7-0. Daan van der Zwaan kende een zeer productieve avond, de spits vond maar liefst vier keer het net.

De bezoekers toonden, ondanks het klassenverschil, vanaf het begin een positieve spelvatting, wat resulteerde in een open wedstrijd. De Rijnmonders zochten regelmatig brutaal de aanval en kregen in het begin van de wedstrijd direct een goede kans op de openingstreffer (schot op de paal), maar hierna waren de Leidenaren de veruit bovenliggende partij. Nog voor rust kwam UVS op voorsprong (doelpunten van Bart van der Weijden en Tomas Tavilla), maar vooral na de pauze profiteerden de Leidenaren volop van de ontstane ruimte. Daan van der Zwaan (4x) en opnieuw Van der Weijden bepaalden de eindstand op 7-0.

UVS-trainer Patrick van Dulleman keek na afloop terug op een prima wedstrijd van zijn ploeg: ,,Het was voor ons een lekkere wedstrijd om te spelen, maar dat komt ook door de tegenstander. Ze kwamen hier niet om voor de pot te blijven hangen en zochten voortdurend de aanval. Daardoor kregen we voorin veel ruimte en daar hebben we met name na rust goed van geprofiteerd’’.

De Haagse trainer, dit seizoen nieuw bij UVS, begint zich al aardig thuis te voelen in het Leidse en ook met de resultaten van de blauw-witten gaat het crescendo. Na een uitglijder in de openingswedstrijd tegen RCL, wisten de Leidenaren de vier opvolgende wedstrijden winnend af te sluiten en zijn inmiddels koploper van de tweede klasse. Van Dullemen:,, De overstap naar een club in de Leidse regio was voor mij een beetje in sprong in het diepe, maar het bevalt mij hier goed. Ook de samenwerking met Henk Brandt (assistent-trainer, SN) loopt prima. Henk is mijn steun en toeverlaat en we vullen elkaar goed aan. De wedstrijd van vanavond was in ieder geval een goede generale voor de komende derby tegen DoCoS’’, aldus de Hagenaar tot besluit.

UVS –  Rijnmond Hoogvliet 7-0 (2-0). Van der Weijden 1-0, Tavilla 2-0, Van der Zwaan 3-0, Van der Zwaan 4-0, Van der Weijden 5-0, Van der Zwaan 6-0, Van der Zwaan 7-0.