De Champions League heeft ons- in de halve finale- weer Nederlands succes geleverd en er wordt enorm meegeleefd. Een prima ontwikkeling voor het Nederlandse voetbal. Weliswaar op een ander niveau, maar ook de Rabobank LAV Cup gaat richting de finaledag. Komende donderdag speelt de zaterdagtak van Voorschoten’97 op eigen bodem tegen FC Oegstgeest. Er zal om 20 uur worden afgetrapt. De arbitrage bestaat uit de heren Van den Kommer, Koeman en Petrit. Kort voor deze halve finale sprak onze redactie even met de beide trainers over de komende tweestrijd.

Allereerst Huig Jan Heeringa namens de gasten. ,,Deze wedstrijd leeft erg bij ons. Het is natuurlijk mooi dat je als vierdeklasser zo ver bent gekomen. Nu wacht ons een grote uitdaging tegen een tweedeklasser en we zullen er vol voor gaan. Om zover te komen moet je uiteraard eerst door de groepsfase. Dat is niet altijd even aantrekkelijk omdat het weer niet altijd je van het is. Naarmate je verder komt, wordt het echter steeds leuker en gaat het meer en meer leven. De voorbije weken hebben we ons rustig kunnen voorbereiden op deze wedstrijd en op het slot van de competitie. We gaan ervan uit dat we de nacompetitie halen en wat betreft wachten ons nog veel leuke duels.”

De naar Meerburg vertrekkende trainer nog eens: ,,Het is ook goed om het ritme weer op te pakken en wanneer je dan weet dat we veel weerstand zullen krijgen, is dat alleen maar leerzaam. Tot nu zijn onze resultaten grotendeels prima geweest en het is voor FC Oegstgeest ook mooi dat we eens een penaltyserie hebben gewonnen. Zo hebben we toch kampioen Kagia kunnen uitschakelen. Er wordt altijd gezegd dat deze club (voorheen VV Oegstgeest) geen gelukkig huwelijk heeft met nacompetitie en strafschoppen, maar we hebben laten zien dat het ook anders kan. Het blijft voetbal en dat is niet altijd te voorspellen gelukkig. We gaan zien of we de finale kunnen halen, de beleving is er in elk geval.”

Collega André Lourens baalde bij de vorige editie dat zijn ploeg werd uitgeschakeld door RCL. ,,Ik vind dat je altijd voor de prijzen moet gaan. Die ambitie moet er altijd zijn naar mijn idee. Nu zijn we dicht bij de finale en dan moet je die kans ook grijpen. In voorgaande jaren heb ik in het Haagse vier keer een finale gespeeld en daar was veel belangstelling voor. Als speler moet je dat toch ook willen. Neem nu bijvoorbeeld de titelrace tussen Ajax en PSV. Al die wedstrijden die Ajax speelt buiten de landsgrenzen zou PSV toch ook willen spelen? Mooier kan toch niet? Ik vind ook dat winst tegen FC Oegstgeest een goed gevoel geeft om mee te nemen in het restant van de competitie. Zoals bekend kunnen we ook op dat vlak een prijs pakken en dus moet je met zijn allen er voor gaan. Als je dat niet nastreeft, kan je beter stoppen of lager gaan ballen. Als trainer leg ik mijn ambitie ook altijd neer bij de spelersgroep.”

De naar Honselersdijk verkassende trainer sluit af. ,,Het moet een eer zijn om de Rabobank LAV Cup een jaar lang op jouw complex te hebben staan. Daar kan je dan trots op zijn als club. Dit vind ik belangrijker dan een andere prijs die beschikbaar wordt gesteld. Eerzucht, dat telt. We gaan er donderdag alles aan doen. Doen we dat niet dan neem je dat slechte gevoel mee naar HVC’10, onze eerst komende tegenstander in de competitie.”

Bij FC Oegstgeest zal Steven Apcar ontbreken vanwege een blessure. Kevin Koek is er bij de thuisploeg niet bij, terwijl Nick Guijt op dit moment nog een vraagteken is. De ploegen zullen verder compleet zijn. Er mag door gewisseld worden en achttien spelers mogen worden benut.

De andere halve finale tussen FC Boshuizen en UVS wordt gespeeld op dinsdag 21 mei. Eerder zou dit Leidse onderonsje ook plaatsvinden op donderdag 2 mei, maar het duel werd uitgesteld vanwege het feit dat UVS komende zaterdag de gestaakte wedstrijd tegen SVC’08 uitspeelt (37 minuten resterend i.v.m. onwel worden speler SVC’08).

Resultaten Voorschoten’97:

25 september ’18: Quick Boys O21-Voorschoten’97 4-1

9 oktober ’18: VVSB (za)-Voorschoten’97 2-3

6 november’18: Voorschoten’97-Rijnsburgse Boys O21 7-0

4 december’18: Voorschoten’97-DoCoS 3-0

12 februari’19: Voorschoten’97-VVSB (za) 5-2

30 maart’19: Voorschoten’97-SJC (res) 6-0

Resultaten FC Oegstgeest:

28 augustus’18: FC Oegstgeest-FC Rijnvogels 2 1-1

16 oktober ’18: RCL-FC Oegstgeest 3-4

6 november’18: Lugdunum-FC Oegstgeest 1-5

13 november’18: FC Oegstgeest-SJC (res) 10-2

19 februari’ 19: Sporting Leiden (za)-FC Oegstgeest 3-4

26 maart ’19: Kagia-FC Oegstgeest 1-1, FC O w.n.s.