Rabobank LAV Cup, poule B- Voorschoten’97 (za) is overtuigend gestart als bekerwinnaar van het seizoen 2018-2019. Van derdeklasser Alphia werd met 0-8 gewonnen. De doelpunten werden keurig verdeeld over de twee speelhelften. Trainer Theo Ducaneaux van de bezoekers over de sportieve wedstrijd. ,,We hebben met een bijna compleet ander team gespeeld dan zaterdag tegen FC Boshuizen. We willen iedereen in de voorbereiding meerdere keren zien spelen. Dat wil niet zeggen dat deze spelers per definitief een ander label krijgen opgespeld dan degenen die zaterdag j.l. hebben gespeeld. Deze groep toonde inzet en we waren simpelweg wat maatjes te groot voor deze tegenstander. Dat zeg ik overigens met alle respect. Al met al een nuttig potje voor ons met een overtuigende uitslag.”

Collega Angelo Leverock: ,,We konden het een minuut of twintig bijbenen, maar na de eerste tegengoals verdween de moraal. We hebben zelf in de eerste helft nog vier kansen gekregen, maar we misten de scherpte. Bij Voorschoten’97 ging het gas er niet af en dan verlies je dus dik. Geen schande verder. Ik kon ook wel genieten van de tegenstander. Tegen de jongelingen van SJC en ARC in deze poule zullen we vast meer kans krijgen op een resultaat. De voorbereiding bij ons verloopt niet geheel vlekkeloos, maar ondertussen zijn we compleet en gaan we ons verder verbeteren richting competitiestart.”

Scoreverloop: Rekveldt 0-1, Victory 0-2, Iliopoulos 0-3, Maatoug 0-4, 0-5 en 0-6, N.Guijt 0-7, Maatoug 0-8.

Basisopstelling Voorschoten’97: Mackaaij, Simonis, Aronius, Vonk, Apaydin, Victory, De Koning, Rekveldt, Michel, Iliopoulos, Maatoug.