zaterdag, april 27, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 7Rabobank LAV Cup, poule G: Sporting Leiden(za) na rust voorbij UVS

Rabobank LAV Cup, poule G: Sporting Leiden(za) na rust voorbij UVS

-

Rabobank LAV Cup, poule G- In de Kikkerpolder speelden dinsdagavond, in het kader van de Rabobank LAV Cup, tweedeklasser UVS en derdeklasser Sporting Leiden (za) tegen elkaar. De Leidse ploegen vermaakten het publiek met een lekker potje voetbal in de stromende regen, waarbij de Morsploeg uiteindelijk aan het langste eind trok (1-2).

De thuisploeg kreeg al snel een goede kans via Isi Adima, maar de UVS-spits stuitte op Sporting Leiden-keeper Colin Oudenaarden. Niet veel later kwam UVS, via een fraai stiftschot van Bart van der Weijden, toch op voorsprong (1-0). De blauw-witten waren halverwege de eerste helft dicht bij de 2-0. Van der Weijden stuurde Tomas Tavilla weg, die Adima bediende maar de prima keepende Oudenaarden, normaal gesproken keeper van het tweede, redde fraai. De bezoekers kwamen aan het eind van de eerste helft beter in de wedstrijd en kregen op slag van rust dé kans op de gelijkmaker, maar Yannick van der Meel wist UVS-keeper Kevin Wassenaar niet te passeren.

Vlak na rust reageerde Wassenaar wat minder alert op een verre pass van een Sporting Leiden-verdediger, waarvan Sipan Khalid kon profiteren (1-1).Tien minuten later kwamen de bezoekers aan de leiding. Khalid brak door aan de rechterkant en had oog voor de meegelopen Vincent Donders, die Wassenaar kansloos liet (1-2).  Hierna ontspon zich een leuke slotfase met kansen voor beide teams, maar er werd niet meer gescoord.

Door deze overwinning heeft Sporting Leiden goede papieren op een plaats bij de laatste zestien. UVS plaatste zich ondanks de nederlaag al wel voor de volgende ronde. Het wordt of eerste in deze poule of het behoort toe aan de zeven beste nummers twee. Nog niet alles is duidelijk omdat Quick Boys O21 nog duels speelt tegen Sporting Leiden (za) en Stompwijk’92.

UVS – Sporting Leiden (za) 1-2 (1-0). 10. Van der Weijden 1-0, 58. Khalid 1-1, 68. Donders 1-2.