woensdag, mei 8, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 9Rabobank LAV Cup, poule I- Blauw Zwart doet FC Rijnvogels een helft...

Rabobank LAV Cup, poule I- Blauw Zwart doet FC Rijnvogels een helft pijn

-

Rabobank LAV Cup (Poule I)- In Wassenaar speelden dinsdagavond, in het kader van de Rabobank LAV Cup, Blauw Zwart en FC Rijnvogels tegen elkaar. De thuisploeg won, na een 4-0 ruststand, met  4-1.

De gastheer kwam via doelpunten van  Smit al vroeg op een 2-0 voorsprong, waarna Tom de Jong en Calvin de Jong de score verder lieten doen oplopen (4-0). Na rust deed Leroy den Haan wat terug voor de jonge Vogels, uitkomend met een combinatieteam van het tweede en JO-19, en bepaalde zo de eindstand in deze sportieve wedstrijd op 4-1.

FC Rijnvogels assistent-trainer Martin Kraayenoord na afloop van de wedstrijd : ,,Het was met name in de eerste heft niet best van onze kant, alhoewel het natuurlijk ook niet helpt dat onze keeper er al snel geblesseerd uit moest en we een veldspeler in het doel moesten zetten. Over de tweede helft ben ik een stuk tevredener en was de wedstrijd meer in evenwicht’’, aldus de Katwijker.

Blauw Zwart-trainer Jos van der  Helm: ,,We speelden vooral in de eerste helft prima en maakten een paar goede goals. We gaan rusten met een 4-0 voorsprong en dan zie je dat we in de tweede helft wat gemakzuchtiger worden. Wat dat dat betreft zie ik wel parallellen met het Ajax van afgelopen weekend’’, verwijst de trainer met een knipoog naar de Klassieker.

Door dit resultaat staat FC Rijnvogels na twee gespeelde wedstrijden op drie punten, Blauw Zwart, dat zijn eerste poulewedstrijd tegen Voorschoten’97 wegens onprettige weersomstandigheden zag worden gestaakt, heeft evenveel punten.

Blauw Zwart – FC Rijnvogels 2  4-1 (4-0). Smit 1-0, Smit 2-0, T. de Jong 3-0, C. de Jong 4-0, Den Haan 4-1.