Rabobank LAV Cup, poule F- De nieuwe editie van de Rabobank LAV Cup is gisteravond van start gegaan. Nieuwkomer Van Nispen nam het op eigen veld-er werd uitgeweken naar kunstgras- op tegen de reserves van FC Lisse 2. Na een vermakelijk duel won de kersverse tweedeklasser met 2-1 en daarmee kenden de Zilkers een uitstekende entree tot dit toernooi.

Het woord ‘gretig’ paste het best bij de ontmoeting tussen Van Nispen en FC Lisse 2. Beide teams zijn uiteraard in de voorbereiding op het seizoen en dit duel werd aangegrepen om alvast te finetunen voor het grote werk straks. Bij de thuisploeg stonden drie nieuwe spelers aan de start. De van Voorschoten’97 overgekomen Jordy Manuputty en Tim Koning en flankspeler Fadil Sukurica die VVSB (za) verliet in de zomer. Het drietal liet nu al zien dat Van Nispen deze spelers straks prima kan gebruiken na de promotie uit de derde klasse. Verder waren het de bekende gezichten bij de in het rood en zwart gestoken gastheer, hoewel Pieter-Koen van der Plas en Ivo van der Vlugt ontbraken. Het tweetal is lange tijd uit de roulatie en dat zijn zeker aderlatingen voor de ploeg uit De Zilk.

FC Lisse trad onder meer aan met drie bankzitters van afgelopen zaterdag van de hoofdmacht in het duel tegen de amateurs van Ajax in de strijd om de KNVB beker (1-2 nederlaag). Zo speelden Oussama Siali en Ayoub Ait Afkir in de voorste linie en kwam Niels Buijs in defensief opzicht aan zijn minuten. De rechtsback kende vorig seizoen een rampjaar met blessureleed. Helaas viel de bebaarde verdediger ook nu uit met een hamstringblessure. Voor het overige was er weer veel jeugd te bewonderen in de ploeg van Richard van Heulen, net zoals bij de vorige editie van dit toernooi.

Al rap, na amper vier minuten, opende Jon Joost Cornelissens de score, nadat Rik van der Vlugt dat, na een fraaie aanval even daarvoor, had nagelaten. Van Nispen speelde verzorgd voetbal en ‘Lis’ ging daar in mee. Toch was de 1-0 verdiend te noemen halverwege, ook al omdat Siali en Ait Afkir teveel tijd nodig hadden bij mogelijkheden.

Na de rust bracht Koning de marge op twee doelpunten na goed voorbereidend werk van Sukurica. Geleidelijk aan vloeiden de krachten daarna wat weg bij de ploeg op voorsprong, maar de bezoekers kwamen alsnog niet verder dan het maken van de 2-1. En dat was ook nog eens een eigen doelpunt vanuit een hoekschop. De 2-2 hing nog wel even in de lucht, maar het bleef bij de drie gescoorde doelpunten. Daarmee deed Van Nispen dus meteen goede zaken. Komende zaterdag speelt Van Nispen al voor de tweede keer en wel in en tegen Noordwijk 2. De vierde ploeg in deze poule is Alphense Boys (za).

De kop is eraf en het duel smaakte naar meer. Met negen poules van vier teams komt er wat dat betreft nog genoeg vuurwerk aan, waarbij de hamvraag is welke club Voorschoten’97 (za) zal opvolgen als winnaar van het laatste toernooi met dit seizoen een record van 36 deelnemende clubs.