Hoofdklasse A (zaterdag)- Het laatste fluitsignaal voelde als een bevrijding. FC Rijnvogels had Smitshoek in de houtgreep maar kwam tijd tekort om haar opponent knock-out te slaan. Met kunst en vliegwerk overleefden de bezoekers het Katwijkse slotoffensief. De opbrengst van middag bleef daardoor beperkt tot een punt (1-1). Opnieuw puntverlies voor de brigade van Jimmy Simons terwijl Smitshoek haar ongeslagen status wist te behouden.

Met elf punten uit zes duels vliegen ‘de Vogels’ mee in de top van de ranglijst. Het is echter nog te vroeg voor een glimlach. Zeker als je je realiseert dat de totaalscore hoger had kunnen uitvallen. Vooral de nederlaag tegen Zwaluwen Vl., vorige week, kwam hard aan. In blessuretijd werd een strafschop gemist en na afloop van het duel ontving doelman Jeffrey Verkerk een rode kaart na een discussie met de arbiter. Het vonnis laat aan duidelijkheid niets te wensen over: acht duels schorsing. ,,Vervelend voor ons, maar we moeten verder”, aldus Simons.

Met stand-in goalie Arie van der Niet kende de thuisclub een valse start. Reeds in de zesde minuut moest de bal uit het net gehaald worden. Een misverstand in de Katwijkse defensie werd door Smitshoeker Bart Deprez vakkundig afgestraft (0-1). Pas na een klein half uur kreeg FC Rijnvogels meer grip op de wedstrijd. Met vlot combinatiespel en aanvallende ideeën van Jaap van Duijn en Yassin Kaabouni werd de druk op het vijandige doel verhoogd. De ervaren Stef Doedée reageerde alert op een kopbal van Max van Steen en had geluk dat een vrije trap van Jaap van Duijn op de paal belandde.

Ook in de tweede helft lag het initiatief bij de thuisclub. Desondanks lukte het niet om de trekker over te halen. Met ervaren spelers als Leroy Resodihardjo (ex-Scheveningen), Stefano Goncalves (ex-Noordwijk) en Brayton Biekman (ex-Katwijk) wisten de bezoekers de Katwijkse storm te trotseren. Twee wissels, na ruim een uur spelen, deden het duel alsnog kantelen. Koud in het veld bezorgde Roy van Leeuwen Van Duijn een niet te missen kans (1-1). Twee minuten later had Max van Steen zich kunnen kronen tot de held van de middag. Voor een bijna leeg doel mikte hij helaas net te hoog. Ook daarna ging het kansenfestival vrolijk verder. Spelend in de hoogste versnelling en met een versterkte aanvalslinie leverde de jacht op een driepunter helaas niet het gewenste resultaat op. De somberheid straalde van het scorebord af: 1-1. ,,Balen, we hadden dit duel gewoon moeten winnen”, aldus een teleurgestelde Van Steen.

Het worden spannende weken op sportpark De Kooltuin. Niet alleen op de grasmat. Deze week vindt een ledenraadpleging plaats. De uitslag moet het interim-bestuur ideeën en handvatten geven bij het uitstippelen van de koers van de vereniging. Buiten de bestuurskamer zijn alle ogen gericht op de strijd om de eerste periodetitel. Met vier punten achterstand op DUNO kan FC Rijnvogels zich geen misstap meer permitteren. Volgende week (14:30u) komt Capelle op visite, de kans is groot dat Arie de Vreugd (terug van huwelijksreis) en Kevin Wijmer (blessure) dan weer op het wedstrijdformulier staan.

FC Rijnvogels: Van der Niet, Van den Oever, De Vlugt, Ossevoort, Van Heiningen (62. Bakker), Driebergen, Van der Stoep, Kaabouni (62. Van Leeuwen), Hoogerwaard en Van Duijn.

Beluister hier nog een tweetal interviews:

Foto’s: met dank aan Piet van Kampen