Hoofdklasse A (zaterdag)- Op de Kooltuin wordt de wens uitgesproken mee te doen in de top van het klassement. Een titel zal niet reëel zijn, maar het is ook de vraag of er op dit moment een klassering in de top drie in zit. Na de nederlaag op eigen bodem tegen DHSC wordt de achtste plaats ingenomen en voorlopig zijn de Katwijkers dus ver weg van het beoogde doel.

 

Op de zege van DHSC viel niets af te dingen. De ploeg uit Utrecht maakte een volwassen indruk en dissonanten kent de ploeg uit de Domstad niet. De backs kwamen regelmatig mee op en gaven zo meer aanvallende waarde aan het spel, terwijl er centraal achterin twee ‘slopers’ opgesteld stonden. Het middenveld was balvast en liet een surplus aan kwaliteiten zien. Voorin was er continue beweeglijkheid en ook hun klasse kwam regelmatig bovendrijven.

Stelde FC Rijnvogels daar dan niets tegenover? Zeker wel; mede door de in de wedstrijd gestopte energie ontstond er een boeiend schouwspel. Op de eerste vijf minuten van de eerste helft na was er ook sprake van balans, hoewel de ploeg van John Vink meer gevaar kon stichten en de bal makkelijker van speler tot speler liet gaan. Na ruim een kwartier bediende de sterk spelende Luuk Slegt Roy van Leeuwen, maar in de zestien kon de vleugelaanvaller niet aannemen. Kevin Wijmer had een uitstekende defensieve actie in huis om te voorkomen dat Marley Berkvens de 0-1 kon binnen koppen. Voor het overige bleven echt grote kansen uit.

Dat werd anders na de thee. Opnieuw startte DHSC beter en de thuisploeg kwam driemaal goed weg. Genaro Snijders schoot hard naast, Christian Gandy trof het zijnet en weer Snijders schoof het leder voorlangs. De voorsprong voor de bezoekers hing zo in de lucht en die kwam er ook. Reno van Heiningen verdedigde niet goed uit en Gandu was er als de kippen bij om doelman  Arie van der Niet te kloppen.

Pas na een kwartier deed de thuisploeg van zich spreken. Een schot van de onopvallende Max van Steen leverde slechts een hoekschop op omdat de inzet gekraakt werd. Even later claimde Dennis Bakker, spelend in plaats van Romano van der Stoep, een strafschop maar die zienswijze was overdreven. Met een driedubbele wissel trachtte Jimmy Simons het tij te keren. Dat lukte bijna. Op een vrije trap van de niet groots spelende Jaap van Duijn knikte Ricardo de Vlugt bijna de gelijkmaker binnen, maar Niels Willemse voorkwam dat. De doelman redde kort daarna fantastisch op een vlammend schot van Niek Ossevoort.

 

 

DHSC bleef evenwel de betere ploeg en dat resulteerde uiteindelijk in de 0-2. Een prima aanval werd fraai afgerond door Rodney Sneijder, de broer van ex-sterspeler Wesley Sneijder. De ingevallen Van der Stoep maakte nog wel de 1-2 op aangeven van Van Duijn, maar verder liet de ploeg uit Utrecht het niet te komen. In de slotfase kreeg De Vlugt nog zijn tweede gele kaart en zo eindigde de thuisploeg met tien man en zonder punten.

Simons: ,,We hebben verloren van een slimme en rijpe ploeg. Zover zijn wij nog niet. Af en toe was het smullen van deze tegenstander, hoewel mijn ploeg bij vlagen ook heel behoorlijk speelde. Enkel was het niet goed genoeg om een resultaat te kunnen boeken.”

FC Rijnvogels-DHSC 1-2 (0-0). 56. Gandu 0-1, 81. Sneijder 0-2, 83. Van der Stoep 1-2.

FC Rijnvogels: Van der Niet, De Vlugt, Wijmer, Van Heiningen (67.Thong), Ossevoort, Slegt, Bakker, Hoogerwaard (67. Van der Stoep), Van Leeuwen (67.De Vreugd), Van der Steen, Van Duijn.

Foto’s: Piet van Kampen