Eerste klasse B (zaterdag)- Twee uur na de wedstrijd is Freek Heemskerk nog steeds op het complex van TAC’90. Met ROAC kwam hij die middag tot een punt tegen de Haagse balvirtuozen en de 1-1 mag best even worden gevierd. ,,Ik kom niet per se echt graag in Den Haag, maar dit is voor ons een erg leuke tegenstander. Het zijn twee voetbalculturen die elkaar tegenkomen en dat levert altijd leuke potjes op. Zo ook vanmiddag. We zijn content met het resultaat. Het voelt een beetje als een overwinning”, aldus de aanvoerder en doelpuntenmaker.

ROAC heeft na twee wedstrijden vier punten op de teller staan en dus mag er worden gesproken van een verdienstelijke start in de eerste klasse. Vorige week werd Olympia verslagen (2-0) en TAC’90 wordt gezien als een tegenstander die zich moet kunnen meten met de ploegen in het linkerrijtje.

Heemskerk: ,,We kennen TAC’90 van vorige jaren en we weten zo ongeveer hoe we deze ploeg moeten bestrijden. Vooraf zouden we zeker voor een puntje hebben getekend. Helaas kwamen we al wel snel op achterstand. Hun spits en linksbuiten lieten zich vaak inzakken tot op eigen helft om van daaruit te starten. Dat is lastig te verdedigen. Die knapen zijn erg behendig en snel. De 1-0 maakte ons wel meteen alert en zo ontstond er een leuke wedstrijd. Het is prettig dat zij hun acties vaak te ver doorvoerden. Dat zit in hun spel opgesloten. Geleidelijk aan konden wij ook wat gaan afdwingen. Er lag best wel wat ruimte achter hun defensie. We scoorden ook, maar de goal werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Met de geringe achterstand halverwege spraken we af dat er zeker wat te halen viel en daar zijn we voor gegaan.”

De gelijkmaker kwam er en de voorstopper was de gelukkige. Zijn tweede doelpunt van het seizoen werd zo een feit. ,,Een corner kon ik binnen koppen en ik denk dat we daarmee loon naar werken kregen. Het kon vervolgens beide kanten op vallen, maar in de slotfase hoorde ik hun trainer (Mario Koswal, red.) ook aangeven dat ze in moesten in zakken. Zij kozen in die fase ook voor een puntje, hoewel zij minder op hadden met het eindresultaat dan wij dat hadden. Dit is voor ROAC gewoonweg een goed resultaat, want TAC’90 is echte een prima ploeg. We hebben in de laatste vier onderling gespeelde wedstrijden niet van ze verloren.”

De veelbelovende start doet Heemskerk niet ‘vliegen’. ,,De twee resultaten tot nu toe zijn bemoedigend en ja ik hoorde ook dat Olympia dik won van Zwervers. Dat zegt me echter niet veel. Wij moeten er alles aan doen om dit vast te houden, want het blijft voor ons een loodzwaar seizoen. Dat is ook niet erg, want dat wisten we vooraf ook al. TAC heeft bijvoorbeeld op alle posities betere spelers dan ROAC, maar wij zijn meer een team. Als je daar een mix van zou kunnen maken, heb je een uitstekend elftal. Maar dat ter zijde. Onze kracht is dat we een vriendenteam zijn en dat we altijd strijd leveren. Dat team is niet bij elkaar gezocht. Het is zo gegroeid en daardoor beleven we zoveel plezier aan het spelletje. Maar nu ga ik opschieten want anders rijden ze weg zonder mij. En dat niet alleen, mijn moeder is jarig dus die verwacht mij ook nog. Al met al valt er voor mij vandaag aardig wat te vieren.”

Basisopstelling ROAC: Van der Poel, Den Hollander, Boere, Heemskerk, De Haas, De Jong, Van Seggelen, Van As, Wagter, Hupkes, Bentvelzen.

Foto: met dank aan Haaglandenvoetbal.nl