Net zoals in de voorbije jaren levert de redactie van Leidenamateurvoetbal.nl eenmaal per week een bijdrage aan het Leidsch Dagblad waarbij het Leidse regiovoetbal centraal staat. De bijdrage wordt doorgaans op woensdag geplaatst. ze week kwam Valken’68 aan de beurt, meer in het bijzonder trainer Alan Campfens.. Voor de volgelingen van het Leidse regiovoetbal die geen LD lezen hierbij alsnog het interview.

Op zijn leven als voetballer kijkt Alan Campfens met veel plezier terug. Vooral de periode in de jeugd bij Ajax brengt hem warme gevoelens. Hij maakte in een seizoen 35 goals in zeventien wedstrijden. Het bracht hem zelfs tot het Nederlands Elftal O17. Later kwam hij als (schaduw) spits ook nog uit voor Feyenoord waar hij volgens eigen zeggen er meer voor moest doen in de punt van de aanval. Hij erkent dat hij uiteindelijk niet goed genoeg was, maar is ‘onwijs trots’ op wat hij bereikte. Begrijpelijk als je later ook nog belangrijk kan zijn voor Rijnsburgse Boys, SJC en vooral Ter Leede. Zo scoorde Campfens in een beslissingswedstrijd de 1-0 tegen Drachtster Boys op neutraal terrein in Emmeloord. Het werd uiteindelijk 2-0 op die gedenkwaardige dag in mei 2008 en zo bleef Ter Leede hoofdklasser. Als trainer staat hij nog steeds vol in het voetballeven.

Bij winst op UVS komt Valken’68 na speeldag 8 op gelijke hoogte en doet het volledig mee om de bovenste plaatsen in de tweede klasse C. Campfens, trainer van de Valkenburgse club, kijkt uit naar het duel tegen de club waar hij zelf speelde. ,,Het zijn altijd leuke potjes en gezien de stand op de ranglijst gaat het al vroeg ergens om. Onze doelstelling was en is om zo hoog mogelijk in het linker rijtje te eindigen. Bovenal is onze insteek dat er niets moet en alles mag. In het verleden is er vaak geroepen dat de club een stap vooruit moest maken omdat Valkenburgers het hart nu eenmaal op de tong hebben. Natuurlijk mag het streven er zijn, maar we moeten met zijn allen vooral ook nuchter en realistisch blijven.”

Campfens (41) meent dat zijn ploeg naar behoren gestart is in de competitie. ,,Dat relateer ik niet eens zo zeer aan de resultaten, maar meer naar de mogelijkheden die de groep heeft. Met de selectie is niets mis. Een aantal spelers speelden eerder op een hoger niveau en zij weten best wat er gevraagd wordt. Wel is het zo dat de selectie vrij krap is en dus moet je wegblijven van al teveel blessures en andere tegenslag. Tot nu toe gingen we twee keer onderuit. Op de openingsdag van het seizoen verloren we van HVC’10 en dat gaf niet de verhoudingen op het veld aan. Wanneer je daadwerkelijk mee wilt doen, moet je daar winnen. DSO uit laatst was een zeperd, vooral door eigen toedoen. Daar moesten we ons van revancheren tegen Van Nispen afgelopen zaterdag en qua uitslag hebben we dat gedaan (5-0). Toch moet je kritisch blijven. Voor de rust was het te mager voor Valken’68 begrippen. Dan doel ik op de onzorgvuldige passing en de beweging zonder bal. We kunnen nog een hoop winst boeken.”

Over UVS: ,,We gaan daar met respect naar toe, maar niet met ontzag. Ze hebben een indrukwekkende reeks neergezet tot nu toe. Dat blijkt wel uit de vier tegengoals in zeven wedstrijden. We weten ook waar het gevaar vandaan komt, maar we gaan ons niet aanpassen.”

De stukadoor van beroep voelt zich thuis bij Valken’68. Na zijn vertrek uit solidariteit als assistent-trainer van Jack Honsbeek bij VVSB, in oktober 2018, is hij nu hoofdverantwoordelijk bij de tweedeklasser. ,,De intentie is om hier verder te bouwen en binnenkort gaan we het gesprek in. Ik heb nu mijn TC2 en tijdstechnisch wordt het lastig om op te gaan voor de cursus TC1. Ik heb het druk zat met mijn werk en de club. Misschien krijg ik ooit nog eens een ingeving, maar het huidige plaatje bevalt me goed. Zowel de mensen waarmee ik werk als ik zelf willen vooruit denken en één visie nastreven. Dit is een bouwjaar en we gaan zien hoe ver we daarmee kunnen komen.”