Voorbeschouwing eerste klasse B

Zaterdag 7 december

Voorschoten’97-VELO

De thuisploeg gaf vorige week niet thuis tegen Die Haghe en verloor dan ook kansloos. Trainer Theo Ducaneaux kan leven met een dag waarop het voetballend minder loopt, maar niet met de wetenschap dat de inzet en strijdlust ver onder de maat zijn. Dat was tegen de Hagenaars het geval. Verwacht mag worden dat Voorschoten’97 zaterdag het veld opkomt met het mes tussen de tanden en bereid het gras op te vreten. Dan is de ploeg ook een tegenstander waar elke tegenstander in de eerste klasse b rekening mee moet houden. VELO zou wel eens het slachtoffer van de dadendrang van groengeel kunnen worden. De bezoekers wonnen slechts eenmaal en bezetten samen met Heinenoord de onderste plaats. Iedereen die Voorschoten een warm hart toedraagt rekent dan ook op een zege van de thuisploeg. Bij de ploeg uit Wateringen zit overigens Edwin Vurens op de bank, onder meer oud-trainer van ARC en speler bij Sparta en FC Twente. Of toch niet, Vurens gaat donderdag onder het mes (knie) en zal ontbreken.

Voorbeschouwing eerste klasse B

Zondag 8 december

FC Boshuizen-Olympia

Het was een prachtdag voor FC Boshuizen afgelopen zondag: koploper TOGB kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Vlissingen en DHC verloor voor de vierde keer op rij. Ook Den Hoorn ging onderuit. FC Boshuizen staat- mede door zelf te winnen- daardoor op de tweede plek met slechts drie puntjes achterstand op TOGB en laten de ploegen uit Berkel en Rodenrijs en Delft elkaar nu treffen zondag! De toppositie lonkt wellicht voor de Leidenaren maar dan moet eerst het varkentje genaamd Olympia gewassen worden. Dat kon wel eens een taaie kluif worden. De ploeg uit Gouda won drie van de vier laatste wedstrijden en lijkt in vorm te zijn gekomen. De defensie oogt niet al te solide, al 23 keer moest de keeper de bal uit het net halen, maar aanvallend blijkt de ploeg zo scherp als een mes. Bij de wedstrijden van Olympia vielen in de tien wedstrijden maar liefst 47 doelpunten. Op voorhand op papier een zeer aantrekkelijke en open wedstrijd dus.

ROAC-Hillegersberg

De ploeg uit Rijpwetering verraste wellicht ook zichzelf door te promoveren naar de eerste klasse. Het was een prestatie van formaat. Met veel zelfkennis en realisme voetbalt men een stap hoger ‘om te zien waar het schip strandt’. Vooralsnog doet ROAC dat meer dan uitstekend. Met slechts elf doelpunten tegen staat het defensief als een huis; alleen koploper TOGB heeft even weinig tegendoelpunten. Zondag komt Hillegersberg op bezoek, een ploeg waartegen trainer Hein Leliveld hoopt dat er verder afstand van de onderste regionen kan worden genomen. De Rotterdammers zijn echter geen gemakkelijk te nemen hindernis ondervond Boshuizen zondag jongstleden. De Leidse ploeg was wel veel beter, maar won slechts met 1-2. Al vier keer hield ROAC de nul en zou daar vanzelfsprekend graag vijf van maken. Dan hoeft iemand als spits Yoek Bentvelzen maar een keer te scoren. Of doelman Dammes van der Poel via een strafschop natuurlijk, zoals al eerder gebeurde.