HomeKagiaInterview KagiaKagia laat opnieuw zege glippen in slotfase

Kagia laat opnieuw zege glippen in slotfase

-

Tweede klasse C (zaterdag)- De slotfase en Kagia zijn de laatste tijd geen gelukkige combinatie. Nadat de oranjehemden recent tegen DoCoS en Wateringse Veld/Kranenburg een zeker lijkende overwinning in de laatste minuten van de wedstrijd uit handen gaven, gebeurde dit zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Berkel opnieuw. Toen Rens Lamboo de thuisploeg een kleine tien minuten voor tijd naar een voorsprong (2-1) schoot was een goed resultaat dichtbij, maar daarna ging het toch weer mis voor de promovendus (2-3).

De aanvallend gemankeerde thuisploeg, spitsen Tijs van der Schinkel en Dirk-Jan Ligtenberg waren vanwege blessures niet inzetbaar, moest in de openingsfase het initiatief aan de bezoekers laten, die al na een kleine tien minuten spelen op voorsprong kwamen. Bart van den Dool was in de lucht het sterkst en kopte de bal achter Kagia-keeper Aron Wijsman (0-1). Niet veel later waren de bezoekers dicht bij de 0-2, maar Jos Buitenhuis mikte naast het doel van Wijsman.

Aan de andere kant waren de gastheren gevaarlijk via Jesper Imanse (kopbal over) en Rick Verdegaal. De spits stond na een mooie pass van Rens Lamboo vrij voor keeper Ken Stigt, maar zijn schot werd nog net voor de doellijn gekeerd door een Berkelse verdediger.

Na de rust speelden de gastheren wat meer naar voren en dat leverde na ruim tien minuten spelen resultaat op. Imanse zag zijn doelpoging nog gekeerd worden door Stigt, maar de afvallende bal werd vanaf een meter of achttien door Lamboo  binnen gekogeld (1-1). In deze fase had Kagia wat meer de overhand en kreeg het mogelijkheden op een voorsprong. Nadat eerst nog een doelpoging van Roy Hogewoning strandde, was het tien minuten voor tijd toch raak voor de gastheren. Imanse werd in het zestienmetergebied onreglementair gestuit en de goed leidende Goudriaan wees vervolgens terecht naar de kalkstip. Lamboo maakte vanaf elf meter geen fout (2-1).

De thuisploeg kon niet lang van de voorsprong niet genieten, want twee minuten later kopte Thom van Leeuwen alweer raak (2-2). Kagia leek na dit doelpunt behoorlijk van slag en de bezoekers gingen vol voor een driepunter. Die winnende goal viel uiteindelijk vijf minuten voor tijd. Nadat Berkel eerst nog het aluminium had geraakt, prikte uiteindelijk Jos Buitenhuis de bal achter Wijsman (2-3). Opnieuw dus een zure nederlaag in de slotminuten voor Kagia en aanvoerder Glenn Lobbezoo stak na afloop zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken.

Lobbezoo: ,,Het was gewoon niet goed van onze kant. Er was geen rust in de inspeelpasses en elke bal kwam net zo hard weer terug. We zijn trouwens de laatste paar weken erg slordig in balbezit. Na rust zijn we wat opportunistischer gaan spelen, veel lange ballen en hopen dat ie goed valt. We komen dan op voorsprong, maar dan lukt ons toch niet om dit vast te houden. We gingen uit de organisatie lopen en bij die laatste goal van hun staan we zelfs in ondertal in ons eigen zestienmeter gebied, dat mag natuurlijk niet gebeuren. Het is denk ik  niet meer toevallig dat we het steeds in de slotfase weggeven. Het is allemaal erg frustrerend, maar we kunnen momenteel blijkbaar niet meer brengen’’, aldus de aanvoerder.

Het bestuur van Kagia maakte overigens na afloop van de wedstrijd bekend dat trainer René Ras, bezig aan zijn tweede seizoen in Lisserbroek, zijn contract met een jaar heeft verlengd.

Kagia – Berkel 2-3(0-1) 8 .Van den Dool  0-1, 55.  Lamboo 1-1 , 80. Lamboo 2-1 (pen.), 84. Van Leeuwen 2-2, 86. Buitenhuis 2-3.

Opstelling Kagia: Wijsman,Kool, Meiland (90 .Van der Lans), Lobbezoo, Verdegaal, Hoejenbos, Van Beelen, Sluymer, Imanse, Hogewoning, Lamboo.