HomeTweede klasseRCLRCL kan nog niet met kerstreces

RCL kan nog niet met kerstreces

-

Tweede klasse C (zaterdag)- RCL zag het thuisduel tegen HVC ’10 worden gestaakt. Scheidsrechter Kaijen vond in de rust dat verder spelen in De Bloemerd onverantwoord was en derhalve zal de wedstrijd zaterdag 21 december, met een 1-2 voorsprong voor de bezoekers, worden hervat.

De gasten kwamen al vroeg in de wedstrijd, via een doelpunt van Kirill Slutsky, op voorsprong (0-1). De Hoekers kregen daarna kansen op meer, maar RCL-doelman Andrew Bontje was diverse keren een sta-in-de-weg voor de bezoekers. Na een half uur spelen mocht Thom Wijnalda (na een overtreding op Sem Overduin) vanaf elf meter aanleggen en de RCL-spits faalde niet (1-1). HVC ’10 kreeg vlak voor rust op de rand van de zestienmeter ten onrechte een vrije trap toegekend, RCL-middenvelder Nick van Bemmel speelde duidelijk de bal, waarna Thomas van der Bogt Bontje op zeer fraaie wijze kansloos liet (1-2).

Niet veel later besloot Kaijen dat de wedstrijd wegens de verslechterende weersomstandigheden niet kon worden uitgespeeld. Andere (kunstgras)velden waren niet beschikbaar om naar uit te wijken. De Leiderdorpers, in het team van Faizel Soekhai kreeg Milan Devilee een basisplaats toebedeeld en nam Shivan Chaigneau plaats op de bank, moeten dit kalenderjaar dus nog 45 minuten aan de bak, alvorens van het kerstreces te mogen genieten.

Basisopstelling RCL: Bontje, De Kroon, Devilee, Verdel, Tromp, Van Bemmel, Overduin, Kroneman, Vijlbrief, Wijnalda, Weenink.