Zaterdag 14 december

Tweede klasse C

RCL-HVC’10

RCL weet nog steeds niet zo goed waar het aan toe is. Moet er na de winterstop rekening worden gehouden met voetbal in de onderste regionen of kan de ploeg met een zege pal voor de winterstop eens meer het vizier richten op pakweg de vijfde of zesde plaats? Voordat er in Berkel van de gelijknamige club werd verloren, zat de spirit er met zeven uit drie wedstrijden best aardig in. Tegen de genoemde club kon echter niet worden doorgepakt. Komende zaterdag komt HVC’10 op bezoek en die ploeg behaalde tot nu toe ook nogal uiteenlopende resultaten. Het verschil op de ranglijst is slechts 1 punt in het voordeel van de Leiderdorpers. De formatie uit Hoek van Holland maakte in het afgelopen weekend gehakt van Wateringse Veld, de winnaar van de eerste periodetitel. Spits Thom Wijnalda baalde van de nederlaag van zijn ploeg en weet dat HVC’10 ook geen eenvoudige kluif zal zijn. ,,Wellicht zitten ze na de grote zege van j.l. zaterdag op een roze wolk en kunnen we daarvan profiteren.”

Westlandia-UVS

UVS wil graag kampioen worden of anders via de achterdeur de tweede klasse verlaten. Na de nederlaag in de topper tegen DSO moet er echter eerst worden gedacht aan eerherstel, want de blauwwitten kwamen flets voor de dag in Zoetermeer. Nog verder achterop raken zou uiteraard pijnlijk zijn want een achterstand op drie of meer ploegen haal je ook niet zomaar in. Wanhopen hoeven de Leidenaren echter uiteraard op dit moment ook nog niet, want niet zo lang gelden werden er nog wel puike potjes op de mat gelegd. Wellicht is het een tijdelijke dip geweest en kan er in het Westland weer gewerkt gaan worden aan een ommekeer om zodoende straks ‘gewoon’ om de prijzen te kunnen spelen. Westlandia valt dit seizoen nog bepaald niet mee als degradant uit de eerste klasse. Op eigen veld werd er pas eenmaal gewonnen en dat wil UVS uiteraard graag zo houden. De nummer vier in de rangschikking stapte tot nu toe drie keer als winnaar van het veld in een uitbeurt. Het is dus zaak om daar een kwartet van te maken zo kort voor de feestdagen.

DoCoS-Berkel

DoCoS zal alles in het werk stellen om op de valreep de tweede zege van het seizoen binnen te loodsen. De tot nu toe verdiende vier punten zijn te schaars en de achterstand op de andere ploegen onderin mag niet nog groter worden. Er zal, linksom of rechtsom, gewonnen moeten worden. Met aanvaardbaar voetbal is prima natuurlijk, maar het mag eveneens op spuuglelijke wijze geschieden. Want bij een tweede driepunter, de eerste in dat geval op eigen bodem, ziet de wereld er weer iets anders uit. Natuurlijk, het zal een kluif worden om het vege lijf te redden maar hoop doet leven. Trainer Dennis Olman was over de laatste zeventig minuten tegen Valken’68 tevreden en vond aanknopingspunten. De nederlaag kon niet worden voorkomen, maar Berkel is een ploeg van een andere orde dan Valken’68. Daarbij werd het vorig seizoen 1-2 en dus is er een gelegenheid om revanche te halen en weer wat kleur op de wangen te krijgen.

Kagia-DSO

De Lisserbroekers deden het bepaald niet slecht in de zware uitwedstrijd bij SVC’08, maar tot een positief resultaat leidde het niet. Dat had enkel niet alleen met de tegenstander te maken, maar zeker ook met beslissingen van de arbitrage. Kagia klaagde steen en been en dat was volkomen te begrijpen. Op beeld was te zien dat de mannen van Rene Ras dikwijls ten onrechte werden benadeeld. Opgeteld bij de pech die de promovendus eerder al op hun weg vond, wordt het de hoogste tijd voor wat meer fortuin. De uitdaging wordt echter groot want lijstaanvoerder DSO zet koers richting de Kikkerbeetstraat. De Zoetermeerders zijn nog ongeslagen en hebben een gaatje te pakken ten opzichte van de achtervolgers. UVS werd vorige week verslagen. DSO toonde degelijkheid, maar speelde zeker niet de pannen van het dak. Kagia was vorig seizoen in de derde klasse op eigen veld ongrijpbaar, maar tot nu toe werden de vijf duels als gastheer verloren. Wat zou het een stunt zijn om DSO te kloppen en zo de nare smaak weg te spoelen van een aantal wedstrijden die onterecht verloren gingen. Overigens won enkel Valken’68 in Lisserbroek met een marge van twee doelpunten. Voor het overige waren de nederlagen telkens nipt te noemen.

Zondag 15 december

Tweede klasse C

RKDEO-ASC

ASC speelde al vijf keer gelijk tot nu toe. Met DOSR en HVV is de equipe van Mo Bougrine vooralsnog de kampioen van de gelijke spelen. Dat maakt dat de vorig seizoen nog derdeklasser onderaan de middenmoot terug te vinden is. Ook tegen Oliveo afgelopen zondag werd het met 2-2 gelijk, dit na een 2-0 voorsprong. Meer zat er echter, reëel gezien, niet in. Positief is dat Jelle Schouten weer terug is na een forse tijd van absentie. Zijn doelpunten werden gemist. Wellicht dat de creatieveling nu samen met clubtopscorer Ali Barokzay de productie gaat opvoeren. Komende zondag wacht RKDEO uit Nootdorp. Die ploeg staat vijfde en mag zich subtopper noemen. Thuis is die ploeg nog niet verslagen en heeft het tien punten uit zes duels op de teller staan. ASC doet het uit nog niet zo denderend. Op een eerste zege op verplaatsing wordt immers nog gewacht. Tot nu toe verloor het drie keer op bezoek en speelde het tweemaal gelijk. Nu dan maar de punten ophalen?