Zaterdag

RCL-SVC’08

Het is wat overdreven om te stellen dat er een topper op papier staat, maar wel kan worden geconcludeerd dat RCL en SVC’08 aardig van het startblok af zijn gegaan. Beide ploegen pakten zes punten in de eerste drie wedstrijden. RCL startte met een knappe zeg bij UVS, verloor ten onrechte van Westlandia en afgelopen zaterdag werd Van Nispen gevloerd met 1-3. Die laatste zege kwam tot stand door een sterke tweede helft, waarin de Leiderdorpers de regie in handen kregen. Thom Wijnalda stond op als spits en voegde twee treffers toe aan zijn totaal die nu al uitkomt op vier. Berkel en HVC’10 werden geklopt door SVC’08, maar tegen UVS moest de fusieclub de punten aan de tegenstander laten. De ploeg die zaterdag wint gaat op zeker voor het moment mee met de kopgroep. Wellicht zelfs als nieuwe koploper. Vorig seizoen eindigde het duel in de Bloemerd in 1-1.

UVS-Van Nispen

Na de zege op Kagia, en daarmee de nederlaag tegen RCL enigszins wegspoelend, volgde een nieuwe driepunter voor UVS tegen SVC’08. In een wedstrijd waarin de kansen schaars waren, lukte het invaller Thom de Vries om wel te scoren. De aanvaller zag daarnaast een tweede treffer ten onrechte afgekeurd worden, maar de overwinning bleef staan voor de formatie van Patrick van Dullemen. Hoewel het seizoen nog pril is, mag voorzichtig worden gesteld dat UVS de zaakjes achterin weer aardig op orde heeft. Dat was vorig seizoen niet anders. Van de voorste linie mag nog wel meer worden verwacht gezien het arsenaal aan spelers die een goal kunnen maken, maar met 1-0 winnen levert op zich natuurlijk ook gewoon drie punten op. Van Nispen lijkt een te kloppen ploeg. Er is best kwaliteit aanwezig, maar de Zilkers moesten het in de twee laatste duels op uithoudingsvermogen afleggen. Er wordt niet of amper getraind en in de tweede klasse gelden nu eenmaal andere wetten dan in de derde of vierde klasse. Toch zal UVS niet freewheelend moeten handelen, want Van Nispen won eerder al van DoCoS en stond zowel tegen Wateringse Veld als RCL eerst nog wel op voorsprong.

Te Werve-DoCoS

Het is uiteraard niet de start voor Dennis Olman die hij voor ogen had bij DoCoS. Met nul punten uit drie duels wordt de laatste plaats ingenomen en dat is niet erg bemoedigend, omdat de Leidse ploeg vorig seizoen ook het gehele seizoen in de onderste regionen bivakkeerde. Bij de finish kwam het allemaal alsnog goed, maar voor een wat beter gevoel dan nu het geval is zal een positief resultaat tegen Te Werve meer dan welkom zijn. De ploeg van Huib van Oostrom Soede ging er afgelopen zaterdag ruimschoots af in en tegen Berkel en de vliegende start met vier uit twee liep zo een aardige deuk op. DoCoS speelde voor de pauze nog verdienstelijk volgens Olman, maar na de rust moest het capituleren tegen Wateringse Veld. Op 3 november 2018 was de vorige ontmoeting in Rijswijk tussen beide teams. De Leidenaren maakten in dat treffen teveel fouten en daardoor konden de groenwitten met 4-2 bovendrijven. Vier andere ploegen hebben ook pas drie punten dus vanzelfsprekend is er nog geen reden voor paniek, maar de hunkering naar een ommekeer neemt wel per week toe voor de witroden.

Kagia-Valken’68

Wordt deze week belicht als Krakerrr van de Week

Zondag

Wippolder-ASC

ASC is op dit moment de nummer laatst. Het zegt echter nog bijzonder weinig. De ploeg van Mo Bougrine speelde pas 1 gehele wedstrijd. Daarin werd ruimschoots verloren van Hillegom, maar die ploeg lijkt op te gaan voor een rappe terugkeer naar de eerste klasse. Voor ASC volgde een afgelasting tegen Foreholte en afgelopen zondag werd het duel tegen Wilhelmus halverwege definitief gestaakt. De scheidsrechter haakte af en een vervanger kon niet binnen dertig minuten worden gevonden. Dus waar ASC staat is volstrekt onduidelijk. Over Wippolder valt wel wat meer te zeggen. De blauwwitten uit Delft opende met een overtuigende zege op DOSR (0-3) en daarna volgde een wedstrijd in evenwicht tegen HVV (2-2). Tegen Hillegom, afgelopen zondag, verloor de komende tegenstander van ASC ook (3-1). Vier punten dus na drie duels. Vorig seizoen was Wippolder middenmoter in de tweede klasse D. Laten we hopen dat ASC nu wel kan spelen en ook nog eens tot het eind. En nog mooier zou zijn om drie punten mee terug te nemen naar het eigen fraaie complex.