VELO- Voorschoten’97

,,Vorige week deden we op zich niet veel verkeerd tegen Valken’68, maar we verloren wel omdat we teveel kansen misten. En nu tegen Soccer Boys was het meer van hetzelfde. Enkel pakten we nu een punt, maar als je kampioen wilt worden dan moeten dat er drie zijn.” De uitspraak van Andre Lourens na afloop van de tweestrijd in Bleijswijk was te billijken. Voorschoten’97 stond kort geleden nog op een voorsprong van vier punten, maar moet nu inmiddels DSO naast zich dulden. De ploeg uit Zoetermeer heeft een iets beter doelsaldo. Op bezoek bij de Boys kon enkel Alex Iliopoulos het net vinden, maar ook  de spits had meer trefzeker moeten zijn. En zo waren er wel meer spelers van Voorschoten’97 die een goal hadden kunnen maken. Nu wacht VELO uit en dat is een lastige opponent. Geruime tijd was de formatie uit Wateringen de te kloppen ploeg en de eerste periodetitel werd in de wacht gesleept. Van het sprankelende voetbal is al enige tijd geen sprake meer en de formatie van Edwin Vurens lijkt zich al volledig te focussen op de nacompetitie. Toch duurde het heel lang voordat de groen-roden sneuvelden op bezoek bij DSO (1-0). In de heenwedstrijd veranderde alles in goud voor Voorschoten’97 en zo werd een 7-2 zege binnen gehaald. Dergelijke cijfers mogen nu niet verwacht worden, want de thuisploeg zal zich ongetwijfeld willen revancheren voor die oorwassing. Maar goed, 0-1 levert ook drie punten op en voor minder zullen Lourens en zijn manschappen het vast niet doen. De titel of nacompetitie kunnen nog steeds in de wacht worden gesleept, maar het seizoen kan ook nog in tranen eindigen voor geel en groen. En dat zou enorme ergernis opleveren.

SVC’08-UVS

Terwijl Voorschoten’97 dure punten liet liggen, kwam ook UVS niet tot winst. Op eigen veld kon Berkel niet worden verslagen (1-1). Een zege had de koppositie opgeleverd en dus was er onvrede in het Leidse kamp na afloop. Een gemiste kans en de vraag is hoeveel er nog komen. Het heeft er alle schijn van dat UVS het in elk geval lange tijd zal moeten stellen zonder centrale verdediger Mart Spierdijk. De rots in de branding staat niet enkel achterin zijn mannetje, maar kan ook in aanvallende zin van toegevoegde waarde zijn. Deze week hopen de club en de speler meer te weten te komen aan de hand van een scan in het ziekenhuis. De vrees voor een kruisbandkwetsuur is groot. Daarnaast lijkt ook Thom de Vries niet beschikbaar in de eindfase van de competitie. De aanvaller ondervindt hamstringklachten. Al met al dus wat minder optimisme bij de blauw-witten, maar uiteraard is er nog niets op zeker verloren. De drie titelkandidaten geven elkaar immers het gehele seizoen al weinig toe. Komend weekend wacht de uitbeurt tegen SVC’08. Die ploeg staat op de veilige elfde plaats, maar heeft vrijwel zeker nog punten nodig om zich veilig te kunnen spelen. Daarbij komt dat de fusieclub weet dat er wat te halen valt tegen de Leidenaren. In de Kikkerpolder werd het 1-2. In de laatste vijf duels behaalde SVC’08 vier punten en UVS schreef tien punten bij in even zoveel wedstrijden.

Te Werve-RCL

Een wedstrijd die er feitelijk niet meer toe doet. RCL is zevende met 32 punten en de thuisploeg staat negende met 31 punten. De Rijswijkers zullen daar zeker niet tevreden mee zijn, maar het gevoel bij de Leiderdorpers is wel beter. Het speelde zich met een 2-1 zege op TAVV veilig en kan nu uitbollen in de wetenschap dat er genoeg punten zijn behaald ondanks het gegeven dat er een batterij aan spelers geblesseerd zijn (geweest) dit seizoen. In Leiderdorp ging het overigens niet cresecendo voor het team van Faizel Soekhai. Er werd met 1-5 verloren.

DoCoS-SC Monster

De Leidenaren leken op weg naar een cruciale zege op SVC’08, maar een 3-2 voorsprong kon niet worden behouden. Nadat Simon Joubij was gevloerd, mocht Lars de Ridder vanaf elfmeter de vijfde treffer van de middag maken. De tijd liep door in het voordeel van de nummer dertien, maar in de uiterste slotfase besloot de arbiter nog een strafschop uit te delen. Nu na een vermeende overtreding van Mitchel van Abswoude op een aanvaller. En zo werd het alsnog gelijk, terwijl een zege zo broodnodig was. Komend weekend wacht er andermaal een cruciale krachtmeting. SC Monster is de nummer twaalf en kan bij winst worden gepasseerd. Mocht SVC’08 verliezen tegen UVS, en dat kan maar zo, dan is er weer zicht op een ontsnappingsroute voor wat betreft de nacompetitie. Het kan ook echter faliekant mis gaan. Een nederlaag staat bijna zeker gelijk aan nacompetitievoetbal. In het Westland werd het 3-3. Voor een dergelijk resultaat wordt de handtekening nu niet gezet bij de formatie van Ron de Roode.

Er volgt nog een vraaggesprek met Shairon Mhanni, middenvelder van DoCoS.

TAVV-Valken’68

Wordt separaat behandeld.