vrijdag, april 26, 2024
HomeDerde klasseDoCoSVoorbeschouwing tweede klasse, zaterdag 28 september

Voorbeschouwing tweede klasse, zaterdag 28 september

-

RCL – Westlandia

RCL opende de competitie met een verrassende 0-2 overwinning bij UVS. Het lukte  de Leidenaren niet om een bres te slaan in de goed georganiseerde Leiderdorpse defensie. RCL-trainer Faizel Soekhai kan dit jaar beschikken over een kwalitatief sterkere selectie dan afgelopen voetbaljaargang, vooral op aanvallend gebied zijn de Bloemerd-bewoners er duidelijk op vooruitgegaan. Komende zaterdag staat in Leiderdorp de wedstrijd tegen Westlandia op het programma. Aan RCL dus de taak om aan het thuispubliek te tonen dat het succes in Leiden geen incident is geweest. De Westlanders startten trouwens afgelopen zaterdag met een 1-3 nederlaag tegen Te Werve. De Westlanders kwamen vorig seizoen nog uit in de eerste klasse.

DoCoS – Soccer Boys

DoCoS speelde een ongelukkige wedstrijd bij Van Nispen en keerde uiteindelijk met een 3-1 nederlaag terug uit De Zilk. Lars de Ridder scoorde vlak na rust de fraaie aansluitingstreffer, maar het lukte de formatie van Dennis Olman niet om in ieder geval een puntje naar Leiden mee te nemen. Zaterdag kunnen de Morschbewoners de revanche nemen voor de uitglijder in de openingswedstrijd, dan komt Soccer Boys op bezoek. De Bleiswijkers verloren hun seizoensoverture met 1-2 van Kagia. In Leiden werd het vorig seizoen 0-4.

                  Beeld uit duel Soccer Boys-Kagia, gevat door fotograaf Tom Koorevaar (waarvoor dank)

 

Kagia – UVS

UVS struikelde in de openingswedstrijd over RCL (0-2) en zal er op gebrand zijn om dit teleurstellende resultaat in de tweede speelronde achter zich te laten. De blauw-witten versterkten zich  afgelopen zomer op zowel kwantitatief én kwalitatief gebied en  worden door de buitenwacht gezien als een serieuze kampioenskandidaat. UVS- trainer Patrick van Dullemen heeft dit seizoen dus volop keuze, maar is nog op zoek naar zijn ideale formatie. De Leidenaren gaan zaterdag op bezoek bij debutant Kagia, dat de competitie startte met een knappe 1-2 zege (goals van Jesper Imanse en Rens Lamboo) bij Soccer Boys. De oranjehemden spelen al langere tijd in een vaste samenstelling en zijn in competitieverband inmiddels ruim een jaar ongeslagen. Het kan in Lisserbroek dus een interessante confrontatie gaan worden tussen het teamcollectief van Kaga en de individuele kwaliteiten van UVS.

Valken ’68 – Berkel

Ook Valken ’68 stond na afloop van de eerste competitewedstrijd met lege handen. In Hoek van Holland werd met 1-0 verloren van HVC ’10. De thuisploeg profiteerde een kwartier voor tijd van de numerieke meerderheid (Marc Langeveld moest na rust het veld met 2x geel verlaten), nadat de bezoekers vlak daarvoor een goede kans op de openingstreffer lieten liggen. Valken ’68  ontvangt zaterdag op ’t Duyfrak Berkel, dat eveneens verloor in speelronde 1 (1-2 verlies tegen SVC’08). De Valkenburgers verloren trouwens dinsdagavond, in de strijd om de Rabobank LAV Cup, met 2-1 van FC Rijnvogels O-23. Vanwege een nieuwe regel is Langeveld geschorst voor dit duel, ondanks dat de tegenwoordig in de spits uitkomende speler geen rechtstreekse rode kaart kreeg.

Must Read