Voorbeschouwing tweede klasse C

Zaterdag 21 september

HVC’10-Valken’68

Nieuwe spelers en een nieuwe trainer; zo valt het vlaggenschip van Valken’68 in een paar woorden te karakteriseren. Dat zal met vallen en opstaan gaan voor wat betreft de prestaties. Qua voetbal en zeker ook qua resultaat zetten de mannen van Alan Campfens vorig weekend in het bekertoeernooi voorzichtig een eerste stapje. De weg naar de volgende ronde werd versperd door eersteklasser Forum Sport, maar de 3-3 en het spel waren hoopgevend. Was het een opmaat voor een succesvol seizoen? Vorig jaar eindigde de wedstrijd tussen de ploeg uit Hoek van Holland en Valken nog in 2-2. Met een gelijkspel zal Valken waarschijnlijk niet tevreden zijn gezien de ambities van de club. De Hoek van Hollanders hebben evenwel ook snode plannen voor een positie in de top vijf.

Van Nispen-DoCoS

De Leidenaren gaan op bezoek bij de bijna ongenaakbare kampioen van de derde klasse A van vorig seizoen en dus nieuwkomer in de tweede klasse. Onontgonnen terrein dus voor DoCoS die de sterkte van de club uit De Zilk amper kan inschatten. Uitgaan van eigen kracht is een cliché van de eerste orde, maar is nu zeker van toepassing. Het lijkt vooralsnog dat de roodwitten sterker uit de zomer zijn gekomen gezien de aanwinsten. Daar staat tegenover dat de Leidenaren een niet geheel fitte selectie hebben. Zo zijn onder meer de Maaskanten (Kenneth en Danny) en Jeroen Boogmans niet inzetbaar. Trainer Dennis Olman kon zich begin deze week wel extra in de handen wrijven toen hij te horen kreeg dat middenvelder Shairon Mhanni terugkeert bij DoCoS en dat is zonder aarzeling een kwaliteitsinjectie te noemen. In de bekerwedstrijd tegen Voorschoten’97 in het voorbije weekend liep het allemaal nog niet zoals het moet. Nieuwkomer Quendrim Gashi gaf al aan dat DoCoS tijd nodig heeft. Een mooi resultaat zaterdag kan een impuls geven.

Soccer Boys-Kagia

Een duik in het diepe, zo kun je het debuut van de Lisserbroekers omschrijven. Terug in West 2 en spelend in de tweede klasse wordt het zonder twijfel een heel ander seizoen dan het vorige. De ploeg kan direct aan de bak. Soccer Boys eindigde vorig seizoen op de vijfde plek en won bijvoorbeeld bij de latere kampioen Voorschoten’97. Dat de selectie van Rene Ras het winnen nog niet verleerd is bleek uit de zege van 3-5 bij eersteklasser Legmeervogels in de laatste speelronde van de groepsfase van de districtsbeker. Kagia snakt ernaar de degens te kruisen in competitieverband. Een eerste indicatie waar Kagia staat volgt zaterdag.

UVS-RCL

Blauwwit wil promoveren, niet meer en niet minder. De club steekt de doelstelling niet onder stoelen of banken. Ook de lijst met nieuwe spelers wijst in de richting. Het zwakke punt van vorig seizoen, het scorend vermogen, lijkt een fikse impuls te hebben gekregen met de komst van Enrico Geus en Tomas Tavilla. In de beker zetten de Leidenaren prima resultaten neer die smaken naar meer. De eerste zege zou moeten komen in de derby tegen RCL. De Leiderdorpers zijn in de voorbije jaren geen fikse kluif voor UVS geweest in de Kikkerpolder. De laatste editie eindigde in 2-0 en daarmee kwamen de roodwitten aardig weg. RCL deed het in de bekerstrijd niet slecht door bijvoorbeeld RVC’33 en DOSR te verslaan. Tegen eersteklasser Argon kwam de equipe van Faizel Soekhai wel tekort. Het zijn en blijven echter wedstrijden op zich want de spelers kennen elkaar over het algemeen door en door.

Meer over deze wedstrijd via de Krakerrr van de Week, later op de dag.

Voorbeschouwing tweede klasse C

Zondag 22 september

Hillegom-ASC

De vuurdoop van ASC in de tweede klasse begint met een uitwedstrijd tegen Hillegom dat degradeerde uit de eerste klasse A West 1. Met deze ploeg kan absoluut niet gespot worden. Zo scoorde Hillegom maar liefst dertig keer in de dertien thuiswedstrijden ondanks het afdalen naar de tweede klasse. Met Hillegom krijgt ASC direct ook een titelkandidaat tegenover zich. Hoewel het in de beker en oefenwedstrijden vaak niet slecht acteerde moet afgewacht worden wat de ploeg van Mo Bougrine kan brengen in de tweede klasse. Nieuwe spelers van naam dienden zich nauwelijks aan deze zomer en zo gaat de trainer grotendeels verder met de selectie van vorig jaar. Of dat voldoende is? Hillegom is de eerste graadmeter.