Tweede klasse C (zaterdag)- TAVV heeft in de tweede beurt in 2019 geen vervolg kunnen geven aan de fraaie zege op DoCoS bij de herstart van de competitie. De ploeg van Frenk van der Kleij ging met 2-0 onderuit bij Te Werve en daarmee behaalden de Rijswijkers revanche op de eerder geleden nederlaag. De Ter Aarders staan nog altijd laatste en hebben acht punten achterstand op de eerste veilige positie op de ranglijst.

Van der Kleij, die weer kon beschikken over Boris Zornig en Jesse Modderaar, had niet lang nodig om tot een eindoordeel te komen over de tweestrijd. ,,Na drie weken weer niet gespeeld te hebben en weinig trainersarbeid verricht te kunnen hebben, hoopten we alsnog op een goed vervolg na DoCoS. Helaas zat het er echter niet in. Nu moesten we Donny van der Neut weer missen nadat hij dus juist onlangs weer was komen aansluiten. Tegen DoCoS bewees hij zijn waarde voor de ploeg. Daarnaast was Yassine El Mariami ziek en ook hij is belangrijk voor het team. Nu wil ik de nederlaag daar niet aan ophangen, maar het gemis van dit tweetal maakte dat we in aanvallende zin weinig tot niets konden uitrichten. Op zich vulden we het tactische plan redelijk in, maar wanneer je zelf niet gevaarlijk kan worden weet je dat een nederlaag voor de hand ligt. Ik moet ook nog melden dat Randy Verwoerd niet heeft kunnen trainen omdat zijn vrouw zwanger was en ondertussen bevallen is. Ook hij is uiteraard belangrijk voor de ploeg.”

De thuisploeg, onder leiding van Huib van Oostrom Soede, kwam na pakweg twintig minuten op voorsprong. ,,We dachten aan buitenspel, maar het vlagsignaal werd niet opgepakt. Tegen het einde van de eerste helft scoorden zij nog eens na een verkeerde terugspeelbal aan onze kant. Al met al kwamen wij tot 1 schot op het doel en dat is simpelweg te weinig. Na de rust hebben we niet heel veel meer weggegeven. Ik had het idee dat zij moeite hadden de concentratie vast te houden. Vorige week heb ik ze zien spelen tegen SVC’08, omdat ons treffen afgelast was. Toen vond ik ze beter dan in deze wedstrijd, maar ook na de pauze konden wij geen vuist maken. Dus je mag spreken van een tamelijk eenzijdige wedstrijd waarin wij kansloos waren voor een resultaat.”

Van der Kleij tenslotte: ,,Wij hebben iedereen hard nodig om resultaten te kunnen boeken. Als we compleet zijn, staat er een heel behoorlijk elftal. We hebben een aantal ploegen nog in zicht en daar moeten we ons op blijven focussen. Ik schat in dat Berkel en DoCoS vooral in de buurt blijven. Dat neemt niet weg dat het besef er ook is dat we weer een duel dichterbij het einde zijn dus het zal zeker een loodzware opgave blijven.”

Volgende week neemt TAVV het op het eigen complex op tegen SVC’08, dat in deze speelronde te sterk was voor koploper Voorschoten’97. Van der Kleij gaat er vanuit dat El Mariami er dan op zeker weer bij is.

Basisopstelling TAVV: Pieterse, Zornig, Van der Pijl, Modderaar, Konings, Verwoerd, K. van Wijk, Straver, Smoorenburg, M. van Wijk, Keijzer.