HomeUVSInterviews UVSIJzersterk UVS in spectaculaire slotfase langs VELO

IJzersterk UVS in spectaculaire slotfase langs VELO

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Het gemor en de berusting van de blauwwitte aanhang sloeg in de thrillerachtige slotfase om in verbazing en blijdschap. UVS kampt dit seizoen met een regelmatig gebrek aan scorend vermogen en dat leek tot aan de tachtigste minuut een vervolg te krijgen tegen het bezoekende VELO. Dat middenvelder Bart Van der Weijden de meeste doelpunten achter zijn naam heeft is veelzeggend. De vroeg opgelopen 0-1 werd in de spectaculaire slotfase volledig weggepoetst en uiteindelijk stapte de ploeg van trainer Stefan Roodakkers alsnog met de dik verdiende zege van het veld: 3-1. Drie doelpunten in tien minuten is ongekende weelde voor de thuisploeg. Het verschil tussen beide ploegen voor aanvang bedroeg slechts drie punten op de ranglijst. Om koploper Voorschoten in het vizier te houden en mee te strijden voor de hoofdprijs waren de drie punten voor beide ploegen een must. De titelstrijd gaat nog slechts tussen drie ploegen.

Dat de ploeg van Roodakkers als overwinnaar uit de strijd kwam was gezien het spelbeeld meer dan verdiend. De gastheren domineerden vrijwel de gehele wedstrijd met uitstekend voetbal. Vooral in de tweede rondgang werden de bezoekers van de mat gespeeld door een getergd UVS. De ploeg wilde eerherstel voor de nederlaag van vorige week tegen RCL.

De kansen dienden zich al snel aan voor de blauwwitten. Een schot van Marcello Walcott kort na aanvang strandde op de vuisten van de VELO doelman. Kort daarna ‘vergat’ dezelfde speler om de openingstreffer aan te laten tekenen. De eerste maal dat de ploeg uit Wateringen van zich liet spreken was het meteen raak. De snelle en knap
uitgevoerde counter kon alleen door een overtreding van doelman Jesse Haak worden gestopt. De strafschop betekende de 0-1.

Kort na de openingstreffer claimde de thuisclub een treffer nadat de ingeschoten bal van Youssef Ait-El-Houssi  via de onderkant van de lat de doellijn gepasseerd zou zijn. Geen VAR echter in de Kikkerpolder en dus geen doelpunt. De gastheren mochten niet klagen dat twee messcherpe counters van de Westlanders geen gevolgen had voor de stand. Vlak voor rust miste Thom De Vries nog eens de kans om zijn ploeg naast VELO te schieten.

Na rust was van een echte wedstrijd geen sprake. De tegenstander werd volledig overklast door de gastheren, die de elf van de ploeg van trainer Edwin Vurens op eigen helft vastpinde. Weer kwam de improductiviteit van de blauwwitten pijnlijk aan het licht. Defensief hielden de Westlanders de boel nog gesloten. Bij een van de zeldzame uitbraken in de tweede helft, een kwartier voor het eindsignaal, hield doelman Haak zijn ploeg in de wedstrijd. Met Daan Van der Zwaan en Berend  Verdoes inmiddels binnen de lijnen ging de thuisploeg nog nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker.

De 1-1 kwam van wie anders dan Van der Weijden, die na een duwfout de strafschop verzilverde. UVS wilde meer en kreeg loon naar werken. Verdoes bewees met zijn fantastische treffer de gouden wissel van Roodakkers (2-1). Nauwelijks een minuut later gooide De Vries met zijn doelpunt de wedstrijd op slot. Wat de ploeg in tachtig minuten niet lukte, werd in de laatste tien minuten meer dan goedgemaakt.

Roodakkers: ,,Ik ben ongelofelijk blij met de drie punten en trots op de ploeg hoe ze gevoetbald hebben. We spelen nu het beste voetbal van de tweede klasse en ik durf te stellen dat UVS kampioen kan worden. Ik heb genoten van de drie goals. Het doet me goed dat Verdoes die fraaie goal scoort als invaller. Prachtig om te zien hoe iedere medespeler dan meeleeft. Dat zegt alles over dit team.” Dat de prestaties van de blauwwitten niet onopgemerkt blijven toont de opmerking van Roodakkers aan: ,,Jammer dat er aan mijn spelers wordt getrokken.’’

Aanvoerder Van der Weijden: ,,Dit was dik en dik verdiend. We hadden wat goed te maken na de zeperd in Leiderdorp. We hebben het zelf afgedwongen. Wat heb ik vanmiddag genoten van het team. Ik ben trots op het team. Vooral de tweede goal van Verdoes was een heel fraaie.”

Door de nederlaag van DSO klimt UVS naar plek twee op vier punten van Voorschoten’97. Het blijft ongemeen spannend in de tweede klasse C. Beide ploegen treffen elkaar overigens niet meer. Ook DSO en Voorschoten’97 speelden al tweemaal tegen elkaar. Op 18 mei komt de ploeg uit Zoetermeer nog wel naar Leiden toe.

Basisopstelling UVS : Haak, Spierdijk, Pison, Van der Weijden, Adima,  Ait-El-Houssi, Houari, Walcott, De Vries, Sloos, Leugering.

Foto’s: met dank aan Jack Wolters