Tweede klasse C (zaterdag)- Voor UVS dreigt het seizoen na de uitnederlaag bij S.VC 08 (4 mei j.l.) als een nachtkaars uit te gaan. Interim-trainer Arnold Overdijk wil wel met de blauwwitte kikkerpolderploeg het seizoen waardig afsluiten, maar dat lijkt niet te lukken. De 0-5 nederlaag ( de grootste uitglijder van het seizoen) tegen koploper DSO kwam dan ook hard aan bij de trainer en zijn manschappen. Ook kampioenskandidaat Voorschoten”97 liet geen steek vallen, degradant TAVV met maar liefst 0-8 opgerold. Met nog een duel voor de boeg staan beide ploegen wat punten en doelsaldo betreft op gelijke hoogte.

Een beoordelingsfout, van de overigens deze competitie weer sterk keepende Jesse Haak, betekende al vroeg in de wedstrijd (vierde minuut) de 0-1. Kevin Cameron schoot dicht tegen de zijlijn en van een slordige veertig meter de vrije trap langs de verbouwereerde UVS doelman. De bezoekers waren niet veel later dichtbij de tweede treffer. Haak stopte dit keer de inzet van de handige dribbelaar Chris Hagi.

Het eerste schot tussen de palen aan UVS zijde kwam van de voet van Daan van der Zwaan. De thuisploeg bouwde vervolgens aan een groot veldoverwicht, maar tot grote kansen kwam het vooralsnog niet. De gasten die het combineren en balbezit aan de ploeg van Overdijk overliet, waren in de omschakeling met de snelle buitenspelers steeds dreigend. Te vaak was het spelen op balbezit van de blauwwitten een doel op zichzelf. Eenmaal bij de zestien ontbrak het aan koelheid om de trekker over te halen. Cameron kreeg vervolgens de kans om zijn tweede treffer aan te tekenen, maar schoot rakelings naast. Op slag van rust ontstond de eerste grote kans voor de Leidenaren, na een misverstand van de laatste linie en de DSO goalie. De gelijkmaker bleef uit.

Na rust hinkte de Zoetermeerders op twee gedachten. De voorsprong verdedigen of op zoek gaan naar een grotere uitslag. De ploeg van DSO trainer Oscar Biesheuvel kwam eerst nog goed weg, na een goed lopende aanval, waarbij aanvoerder Bart van der Weijden zijn volley rakelings naast zag vliegen. De 0-2 van Tim Lambo was de nekslag voor de gastheren. De titelkandidaat gooide na het binnendruppelen van de tussenstand bij concurrent Voorschoten alle schroom van zich af, en liep in korte tijd uit naar een 0-5 stand. Alleen Thom de Vries was kort voor het einde dichtbij de eretreffer. Volgende week volgt de ontknoping in de meer dan spannende competitie van dit seizoen.

Overdijk: ,,Weggespeeld? Welnee dat heb je zelf kunnen zien, maar er staat wel 0-5 op het scorebord. Het was zo naïef van onze kant. Vooral voorin hadden we niets te zoeken en achterin missen we Spierdijk node. We kunnen vandaag alleen terugkijken op een goede eerste helft. Na rust zaten  te veel spelers er doorheen.” Ook aanvoerder Van der Weijden vond dat de ploeg een goede eerste helft speelde. ,,Het was zeker niet de insteek om met deze uitslag te verliezen. Het is het verhaal van dit seizoen. We blijven moeite hebben met scoren. De uitslag is zeker zwaar geflatteerd. Na de 0-2 was het gebeurd.”

Basisopstelling UVS: Haak, Verlaan, Pison, Van der Weijden, Adima, Ait El Houssi, Van der Zwaan, EL Houari, De Vries, Verdoes, Leugering.