Derde klasse A (zondag)- Na de kansloze nederlaag op bezoek bij RKDES (6-0) staat Sporting Leiden nog steeds stijf laatste. Zes duels gespeeld, nog geen punt binnen. De Leidenaren scoorden pas tweemaal en al 31 keer moest er worden afgetrapt na weer een tegentreffer. Trainer Charl van Goozen is niet te benijden.

,,Het zijn zware tijden, ja. Maar niet enkel voor mij. Voor de staf, de voor handen zijnde spelers, het bestuur en niet te vergeten ons hondstrouwe publiek. Zij blijven komen en ons steunen. Daar spreek ik mijn waardering voor uit.”

In Kudelstaart viel er weinig eer te behalen voor de fusieclub. Op sportpark Calslagen was het binnen twintig minuten 3-0 en daarmee zat de wedstrijd er eigenlijk al op. Halverwege was het zelfs al 5-0. Na de rust stond het wat beter bij Sporting en nam de thuisploeg gas terug. Uiteindelijk bleef het dus bij een half dozijn aan tegendoelpunten voor Van Goozen en de zijnen.

,,Tegen Aalsmeer laatst dacht ik dat het lek boven was, maar dat is helaas dus nog niet het geval. Toen speelden we gedreven en met veel inzet. Zelfs na een vroege rode kaart bleven de jongens voor elkaar werken. Het lijkt er op dat ze thuis meer bereid zijn inzet te tonen dan uit. Mark (Cerdijn, red) en ik zagen het al in de warming-up. Er was geen beleving en het leek wel een crematie. We hebben het stil gelegd want zo had het weinig zin. In de wedstrijd werden teveel basale fouten gemaakt en daar weet zo’n tegenstander wel raad mee.”

Ook nu kon Van Goozen niet beschikken over bepaalde spelers. ,,We hebben nog niet in dezelfde samenstelling kunnen spelen. Dan is die er niet en een week later weer een ander. Dit is selectievoetbal, maar dat schijnt niet iedereen te beseffen. Jammer, want zo raak je niet op elkaar ingespeeld. Ook nu heb ik weer drie A-junioren gebracht. Wesley Felter viel prima in, dat is dan weer bemoedigend.”

De trainer is er de persoon niet naar om negatief te worden, maar het seizoen valt hem wel zwaar. ,,Ik wist dat het moeilijk zou worden omdat veel spelers vertrokken zijn. Diverse spelers speelden vorig seizoen nog in het tweede en dan is het niet zo eenvoudig om meteen mee te draaien in het eerste, dat in de derde klasse uitkomt. We gaan met de staf en technische commissie om de tafel om te zien of er nog extra mogelijkheden zijn in de club. Misschien kunnen we gestopte spelers benaderen en zijn er andere jongens bereid ons te helpen. De spoeling is nu te dun. Er moet ook wat veranderen in de koppies. Ik zie echt wel leuke dingen, ook op een training. We proberen het ook leuk te houden. De lat ligt niet te hoog en na afloop moeten we een nederlaag ook kunnen vergeten met een biertje. Maar dat is het anders moet, is wel duidelijk.”