donderdag, mei 2, 2024
HomeZaterdagDerde klassePunt voor Warmunda na rommelige middag in Den Haag

Punt voor Warmunda na rommelige middag in Den Haag

-

Derde klasse Laag (zondag)-Warmunda ging op bezoek bij Voetbal Club Sparta (VCS) in Den Haag. VCS is gelegen in de Haagse volkswijk Escamp en is een typisch voorbeeld van een club waar het verval ongenadig heeft toegeslagen. De club speelde een jaar of twintig terug nog op het hoogste amateurniveau van Nederland en acteert anno 2019  in de kelderklasse van West 2. Op het Haagse sportpark is de mooie, oude tribune een stille getuige van de glorie van weleer. Een handjevol toeschouwers zagen zondag, na een 1-0 ruststand, de mannen van  Barry van Rijn en Remco Breuer in de chaotische tweede helft ook één keer scoren en zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

In een vrij gelijkopgaande eerste helft waren er wat kleine kansjes over en weer, maar echt gevaarlijke situaties leverde dit nog niet op. De gastheren kwam na ruim een half uur toch aan de leiding, nadat de Warmonders verzuimden om achterin adequaat op te treden (1-0). Bilal El Kourami scoorde na rust de gelijkmaker en zo vertrok Warmunda met een punt uit Den Haag.

Middenvelder Brian van Noort na afloop:,, Het was een hele vreemde middag. De scheidsrechter nam in de tweede helft hele vreemde beslissingen, zowel in ons voor- als nadeel. De goal die wij maakten was in mijn ogen glaszuiver buitenspel, maar werd goedgekeurd. Daartegenover hadden wij vlak voor tijd een strafschop moeten krijgen toen Kevin van Benten in de zestienmeter duidelijk werd neergehaald. Het was overigens onderling een sportieve wedstrijd, maar voor de rest moeten we deze middag maar snel vergeten’’, aldus Van Noort.

Komend weekend staat er voor Warmunda een inhaalwedstrijd op het programma, dan komt RCD uit Dordrecht op bezoek.

VCS – Warmunda 1-1 (1-0). 32. 1-0, 70. 1-1 El Kourami.

Basisopstelling Warmunda:  Van der Zwet, Koomen, Holverda, Arnst, Witteman, Mastemaker, Van Noort, Van Riessen, Harmouch, El Kourami, Bakiri.