dinsdag, april 30, 2024
HomedistrictsbekerDistrictsbeker: extreem late gelijkmaker nekt ROAC uiteindelijk

Districtsbeker: extreem late gelijkmaker nekt ROAC uiteindelijk

-

Districtsbeker-,,We hadden in feite de controle over de wedstrijd. De 0-1 die Yoek Bentvelzen vlak voor rust scoorde, hadden we eigenlijk moeten uitbouwen. Dan waren we veilig geweest en nooit tegen zo’n domper aan hoeven te lopen als we nu deden.” Hein Leliveld, trainer van ROAC doet geen moeite zijn teleurstelling te verbergen.

,,In de 97e minuut maakte Nieuwerkerk de gelijkmaker. Waarom er in hemelsnaam zoveel tijd werd bijgeteld is mij een raadsel. Van serieus oponthoud was in mijn ogen geen sprake. Direct daarna werd er afgefloten en viel de beslissing via strafschoppen. Dat zo’n serie vaak een loterij is lijkt me bekend. Wij trokken deze keer aan het kortste eind.”

Als eersteklasser verliezen van een ploeg die twee klassen lager speelt lijkt toch een geur van blamage met zich mee te dragen. ,,Niet mee eens”, zo gaat Leliveld verder. ,,Nieuwerkerk is een ijzersterke ploeg. Vorig jaar werden ze afgetekend kampioen van de vierde klasse en ook nu doen ze het prima (Nieuwerkerk werd vorig jaar kampioen van 4F met een doelgemiddelde van maar liefst 114-20 in 24 wedstrijden, red). Het is geen schande van ze te verliezen, zeker als je kijkt naar de manier waarop. Ik was niet ontevreden over ons voetbal. We moesten zelf het spel maken, iets wat we in de competitie niet zo gewend zijn. Ook dat kun je een wijze les noemen. Zaterdag komt TOGB op bezoek en dat wordt een heel andere wedstrijd. We kunnen onze borst natmaken, maar kijken er zeker naar uit.”

Voor ROAC zit het bekeravontuur er al op. Het is een afscheid dat toch een beetje een katterig gevoel achter laat gezien de wel erg ruim bemeten extra tijd.

Nieuwerkerk-ROAC 1-1 (0-1). Nieuwerkerk wint na strafschoppen.

Doelpunt ROAC: Yoek Bentvelzen.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read