dinsdag, oktober 3, 2023
HomeZaterdagDerde klasseVerbazing bij Rogilio Swaalep (Zwammerdam) na grote uitzege op VVSB

Verbazing bij Rogilio Swaalep (Zwammerdam) na grote uitzege op VVSB

-

Derde klasse A (zaterdag)- Zwammerdam is hard op weg om zichzelf veilig te spelen. De nummer elf klopte het de laatste maanden uitstekend presterende VVSB met liefst 0-4 en kreeg daardoor Blauw Zwart en CVC Reeuwijk weer in het vizier. De ruime zege verbaasde ook Rogilio Swaalep. ,,We hielden er rekening mee wel een kansje te maken, maar deze uitslag heeft ons wel verbaasd.”

De aanvaller was uiteraard in een opperbeste stemming na het bezoek aan Noordwijkerhout. ,,VVSB is een prima ploeg en dan is zo’n score natuurlijk heel opvallend. Misschien hadden zij een mindere dag, maar ik vind dat de credits mogen uitgaan naar ons. We hebben al genoeg wedstrijden heel behoorlijk gespeeld, maar dan bleef een beloning uit. Nu zat het meer mee en we kregen steeds meer geloof in een goede afloop. Als ploeg hebben we keihard gewerkt en dan is het prettig om te zien dat we weer wat meer afstand hebben genomen van de onderste plaatsen.”

,,We hebben voorlopig maar één doel en dat is dat we ons eerst veilig moeten spelen. Als er meer in zit dan zien we dat t.z.t. wel.”

Dat niet alleen, maar Zwammerdam doet het ook nog eens prima in de strijd om de derde periode. ,,Dat is leuk, maar dat zegt mij nog weinig. We hebben voorlopig maar één doel en dat is dat we ons eerst veilig moeten spelen. Als er meer in zit dan zien we dat t.z.t. wel.”

Al in de zevende minuut keek de ploeg van Rob Jonkman tegen een 0-1 achterstand aan. Op een assist van Reijer Peters scoorde Koen Woudenberg. Even later moesten de bezoekers al wisselen vanwege een hamstringblessure bij Mark van Zoest. Justin Bons kwam binnen de gelederen. Twintig minuten na rust maakte de aanvaller er 0-2 van. Swaalep toonde zijn waarde met de derde treffer en daarmee was het verzet van de paarsgelen geheel en al gebroken. Woudenberg zorgde voor de kers op de taart.

Swaalep, die was ingevallen, was blij met zijn eigen spel. ,,Ik heb de voorbije week niet kunnen trainen en daardoor was het logisch dat ik op de bank begon. Ik was gretig om mijn steentje bij te dragen. Helaas miste ik eerst een grote kans en dat nam ik mezelf kwalijk. Gelukkig kon ik die fout later goed maken.”

Voor Swaalep begon het allemaal bij Alphense Boys. Hij leek daar door te breken, maar zijn puberteit wierp hem terug. ,,Ik heb goede en slechte periodes met elkaar afgewisseld en daardoor heb ik er nog niet uitgehaald wat erin zit. Toch heb ik nog steeds ambitieus om het hogerop te zoeken. Ik moet leren van fouten en wil beter worden. Voorlopig zit ik nog wel goed bij deze warme club. Ik heb het oprecht naar mijn zin, maar je weet nooit hoe het loopt. Voor nu moeten we er met zijn allen voor blijven knokken om te klimmen op de ranglijst. Dan kunnen we het seizoen met een goed gevoel afsluiten. Maar nu eerst even nagenieten van dit onverwachte succes.”

Basisopstelling Zwammerdam: Samsom, De Bruin, Van Asselt, Jansze, Van Zoest, Kremer, Peters, Van den Berg, Woudenberg, De Groot, Kramer.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read