Vierde klasse A (zaterdag)- Meerburg lijkt aan de beterende hand. Na de zege op Football Factory, na een geslaagde inhaalrace, klopte de ploeg van Alex Redel dit keer een hoogvlieger. In eigen huis werd Floreant met 1-0 verslagen. De ploeg uit Boskoop had de voorbije drie duels gewonnen. In de slotfase profiteerde Aymen Mizab van een grove fout achterin bij de bezoekers. In die eindfase speelde Meerburg zelfs met tien man vanwege twee gele kaarten voor Denny Scheurwater. Op de ranglijst liep Meerburg uit op het verliezende Kickers’69. Rechtsback Jonathan Sierat heeft er geloof in dat de Rijndijkers verder omhoog kunnen gaan kijken.

De ex-speler van GHC en Lugdunum over de driepunter tegen de ploeg van Leidenaar Paul Pikaar. ,,Het was een pot waarin beide ploegen kansen kregen. Zij in de eerste helft misschien wat meer, maar ik vond dat we goed mee konden. Overigens denk ik dat Mats van der Poel nog de grootste kans kreeg voor ons. In de tweede helft kon het ook alle kanten op, maar het bleef heel lang 0-0. Tegen het einde moesten we met tien man verder. In andere wedstrijden bleek dat niet per se een nadeel en scoorden we wel eens. Zo ook een keer met negen man. Nu lukte het ons weer en Floreant kon daar niets meer tegenover stellen. Het gaat de laatste tijd zeker beter. Het voetbal is verbeterd en er is minder gezeur. Deze zege geeft ons zeker een boost voor het restant van de competitie.”

Of de withemden nog mee kunnen gaan doen om de derde periodetitel straks valt te bezien volgens Sierat. ,,We zijn er uiteraard nog lang niet na twee overwinningen op rij, maar ik ben wel van mening dat we het alle ploegen lastig kunnen maken wanneer we het zo blijven aanpakken. Zoals bekend is de eerste seizoenshelft niet groots verlopen, maar we hebben alsnog de kans om het seizoen te voorzien van een kleur. Dit ook met het oog op het vertrek van de trainer. Ik zelf vind het wel jammer dat de wegen scheiden, maar zo gaat dat nu eenmaal in het voetbal. Dat zijn beslissingen die op een ander niveau worden genomen.”

Ondertussen speelt Sierat al drie jaar in de selectie, maar sinds enige tijd pas in de hoofdmacht. ,,Ik heb het voordeel dat ik achterin kan spelen, maar ook op het middenveld. Ik heb er nu drie duels opzitten in 1 en dat smaakt naar meer. Het zou prettig zijn als ik volgende week tegen Roodenburg weer kan spelen. Dit is een tegenstander waar Meerburg eerder dik van won en we willen de draad nu vanzelfsprekend blijvend oppakken. Met negen uit drie in 2019 ziet het beeld er voor ons weer anders uit. We staan te laag, daar zijn we het met zijn allen wel over eens.”

Basisopstelling Meerburg: Bom, Sierat, Laan, Abbach, Slingerland, Weijers, Loos, Van der Meer, Verboon, Scheurwater, Mizab.

Comments are closed.