Zaterdag 19 januari

Voorbeschouwing tweede klasse C

VELO-UVS

De Leidse ploeg staat aan de vooravond van een serie van drie zeer belangrijke wedstrijden. Na VELO staan HVC’10 en Voorschoten’97 op het programma. Tegen deze drie directe concurrenten wat betreft de bovenste plaatsen kunnen de blauwwitten zich nauwelijks misstappen veroorloven. Het ging allemaal crescendo met UVS tot er een serie van drie nederlagen volgde. Daarna werd de draad weer voorzichtig opgepakt. De ploeg uit Wateringen zou ook een prooi voor de mannen van Steef Roodakkers moeten worden. VELO leed voor de winterstop eveneens drie verliespartijen op rij en zal zonder enige twijfel op revanche uit zijn. Mede door dit gegeven en het feit dat een van de meest scorende ploegen, VELO, de minst gepasseerde defensie treft, UVS, wordt dit een interessant treffen. Overigens oefende de Leidse ploeg deze week tegen Foreholte. Er werd met 3-1 gewonnen van de zondagtweedeklasser.

TAVV-DoCoS

Treurnis in Ter Aar tot zover dit seizoen. Met slechts één zege en slechts vijf puntjes staat TAVV laatste en maar liefst acht punten achter op de ploeg daarboven CVV Berkel, dat ook nog eens een wedstrijd minder heeft gespeeld. Er moet een wonder gebeuren wil TAVV degradatie ontlopen. Dat mirakel zou dan moeten beginnen met een zege op DoCoS. Het grote probleem bij TAVV is zonder twijfel ook het bijna chronische gebrek aan scorend vermogen. Slechts acht keer liet de ploeg van trainer Frenk van der Kleij het net van de tegenstander bollen. In de Leidenaren treft TAVV een ploeg die zich wat aan het oprichten is. Na verlies op 17 november volgden twee winstpartijen en een gelijkspel. De ziekenboeg is grotendeels leeg en een meer dan geslaagd trainingskamp in Spanje heeft de selectie nog eens een extra boost gegeven. De roodwitten ambiëren een plek in de subtop. TAVV wacht weer een zware voetbalmiddag.

Valken’68-Soccer Boys

Volgens Selmo Kurbegovic heeft Valken’68 dit seizoen absoluut niet gekregen waar het recht op heeft. Dominant en beter voetbal leidde in zijn visie veel te weinig tot winstpartijen. De scherpte en koelbloedigheid ontbraken in het strafschopgebied van de tegenstander. Er zal Valken alles aan gelegen zijn dit euvel te verhelpen te beginnen in de wedstrijd tegen Soccer Boys. Dat zal niet makkelijk worden tegen de middenmoter die de laatste drie wedstrijden voor de winterstop won. Wil de selectie trainer Arie van Duijn een waardig afscheid geven, dan moeten de punten worden gepakt tegen de vrij onberekenbare Bleiswijkers. Verlies betekent een nieuwe mentale dreun voor de Valkenburgers.

Voorschoten’97-RCL

De ploeg van Andre Lourens begon het seizoen met nederlagen tegen SVC’08 en CVV Berkel en zo leek het een vervelend jaar te worden voor de club. De trainer was echter niet van zijn stuk te brengen en bleef in zijn mannen geloven. ‘Wacht maar’, zo voorspelde hij, ‘Voorschoten komt er aan.’ Het bleken profetische woorden: de groengelen staan fier op de bovenste plek in de tweede klasse C. Bovenaan komen is echter een, bovenaan blijven is weer wat anders. RCL lijkt op het eerste gezicht geen ploeg de Voorschoten de voet dwars kan zetten. Daarvoor boeken de Leiderdorpers te wisselvallige resultaten. Een paar (langdurig) afwezigen meldden zich echter weer op het trainingsveld en Faizel Soekhai leek eindelijk wat meer keuzemogelijkheden te krijgen. De waarheid is anders. Meedogenloos sloeg echter het noodlot toe. Andrew Bontje, de betrouwbare sluitpost tussen de palen scheurde zijn achillespees. Dat is een domper van jewelste voor RCL, mede door de komende afwezigheid van Leroy Westrienen en Michael Schouten. Het wordt improviseren en zoeken voor Soekhai.

Zie verder een eerder geplaatst interview met Mitchell de Kroon (RCL) en aanstaande bijdragen met Lourens en Peer van Paasen (V’97).

Zondag 20 januari

Voorbeschouwing tweede klasse C

ROAC-Stompwijk’92

Uit de laatste vijf wedstrijden haalde Stompwijk maar liefst tien punten. Dat was knap van de promovendus en het gevolg was dat de mannen van Erik van Manen ruim afstand hebben genomen van de onderste plaats. Handhaving in de tweede klasse was het primaire doel en er zijn dus goede stappen gezet. Zondag reist men naar Rijpwetering om de handschoen op te nemen tegen ROAC. Deze ploeg staat derde en niet voor niets. Met slechts een nederlaag doet ROAC het prima en is in de race voor de nacompetitie voor promotie. Stompwijk zal er een hele zware dobber aan krijgen om er een punt weg te slepen. Op nogmaals zo’n ontsnapping als tegen Teylingen hoeft Stompwijk niet te rekening. Een behoudend spelletje en hopen op bevliegingen van Enrico Geus en Nick Ammerlaan lijkt een voor de hand liggende keuze.