zaterdag, april 27, 2024
HomeBekerSportiff Company LAV Cup/districtsbeker: ROAC heeft aan één helft genoeg

Sportiff Company LAV Cup/districtsbeker: ROAC heeft aan één helft genoeg

-

Alhoewel het strak geknipte hoofdveld van Van Nispen er zeer uitnodigend bij lag om lekker een potje te voetballen, werd door hevige regenval in de middaguren uiteindelijk toch besloten de poulewedstrijd voor de Sportiff Company LAV Cup tegen ROAC te spelen op de voor de thuisploeg vertrouwde (kunstgras)ondergrond. De Rippers speelden een prima eerste helft en de bij rust behaalde marge van drie doelpunten (0-3), zorgde ervoor dat de verdiende overwinning voor de bezoekers niet meer in gevaar kwam (1-4).

ROAC was van meet af aan duidelijk beter dan de een klasse lagere spelende gastheren en de openingsgoal voor de bezoekers was dan ook een logisch gevolg van de krachtsverhoudingen op het veld. Na een kwartier spelen versloeg Yoek Bentvelzen Van Nispen-keeper Sven van Hensbergen met een ouderwets puntertje (0-1). Het bewegelijke aanvalsduo van ROAC, Bentvelzen en Djimmy Wagter, was een voortdurende plaag voor de Zilkse defensie, die al vroeg in de wedstrijd naar adem leek te snakken. De 0-2 van ROAC was van een bijzondere schoonheid, een combinatie over 5 tot 6 schijven werd door Bentvelzen bekwaam afgerond (0-2). Nadat Ricardo Bakker door Van Hensbergen in de zestien onreglementair werd gestuit, mocht ROAC-keeper Dammes van der Poel naar de penaltystip  wandelen, waarna hij vanaf elf meter zijn collega-doelman kansloos liet (0-3).

Na rust kwamen de gastheren, mede door het inbrengen van Tim Koning (terug van amper weggeweest), wat beter voor de dag. Samen met de onvermoeibare Jordy Manuputty bracht hij wat meer lijn in het Zilkse spel, dat kort na rust een tegentreffer opleverde (1-3). De bezoekers kwamen hierna niet meer in serieuze problemen. Vlak voor tijd deed invaller Jim van der Meer nog een duit in het Ripse zakje en stelde daarmee de zege voor de bezoekers definitief veilig (1-4).  Naast Van Nispen en ROAC komt overigens ook Katwijk 2, dat nog niet in actie kwam, uit in deze poule, de winnaar van de poule plaatst zich voor de volgende ronde van de Sportiff Company LAV Cup.

ROAC-speler Floris Hupkes blikte kort na afloop terug op de wedstrijd. Hupkes:,,De trainer (Gidon Reinders Folmer, SN) wil met onze ploeg een ander systeem voetballen dan we de laatste jaren gewend waren en dat ging in de eerste helft vrij aardig. Na rust ging Van Nispen met twee spitsen voetballen en toen merkten we dat  nog wat moeite hadden om op het juiste moment de vrije ruimte te benutten. Ik ben erg benieuwd of we met dit systeem ook tegen sterkere tegenstanders goed uit de voeten kunnen. We hebben nog een paar wedstrijden te gaan voordat de competitie begint, maar wat we in de eerste helft lieten zien geeft zeker vertrouwen’’, besluit de verdediger.

Basisopstelling ROAC: Van der Poel, Hupkes, Bakker, Boere, Van As, Den Hollander, Van der Geest, Den Dekker, Van Seggelen, Wagter, Bentvelzen

Van Nispen – ROAC 1-4 (0-3). 15. Bentvelzen 0-1, 40. Bentvelzen 0-2, 44. Van der Poel 0-3 (penalty), 50. Koning 1-3, 89. J. van der Meer 1-4.

Note redactie: dit duel werd zowel gespeeld in het kader van de districtsbeker als voor de Sportiff Company Lav Cup!