De vijfde wedstrijd in de 1/8 finale van de Rabobank LAV Cup was ronduit boeiend te noemen. Derdeklasser TAVV had de handen vol aan een gedisciplineerd en fris spelend Warmunda. De Ter Aarders kwamen na negentig minuten niet voorbij aan de in het geheel rood gestoken gasten (2-2) en strafschoppen moesten uiteindelijk de beslissing brengen over plaatsing voor de kwartfinale. Nu moest de ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer wel passen.

Soms zijn er geluiden te horen dat voetballers niet per se doordeweekse wedstrijden willen spelen. Soms ook dat ze liever niet trainen. Om ritme op te doen en automatismen in te slijpen zijn deze oefen-of bekerwedstrijden dikwijls juist nuttig en TAVV en Warmunda begrepen dat. Van meet af aan was te zien dat er een wens lag om door te bekeren. Zoals bekend ligt de ploeg van Frenk van der Kleij op schema voor de titel en in een klasse lager levert Warmunda meer en meer goede prestaties af omdat het team lerende en groeiende is.

In de openingsfase werd er al vlot gespeeld, maar aanvankelijk bleven grote kansen uit. De eerste was voor de bezoekers. Rick van de Boon vertrok en zijn pass kon Stan van Rijn net niet bereiken, mogelijk door de vlotte kunstgras onderlaag. Even later stak TAVV door het midden door en na een prima combinatie rondde Jeffrey Pieterse bekwaam af met een schuiver. Dezelfde Pieterse, een absolute versterking voor de Ter Aarders dit seizoen, zag kort daarop een vrije trap maar net naast gaan.

De 2-0 bleef dus uit en vervolgens viel aan de overkant de gelijkmaker. Van de Boon zette goed door en vond Chris van der Zwet nog op zijn pad, maar kreeg de bal vervolgens toch nog mee om af te ronden. Hoewel TAVV meer balbezit had, was er weldegelijk sprake van een evenwichtige ontmoeting waarbij Warmunda weigerde zich massaal terug te trekken. Het tempo bleef tamelijk hoog liggen en dat kwam het kijkspel ten goede.

Warmunda deelde wat speldenprikken uit, maar Dorus Boddeke raakte aan de overkant de lat na een ferme kopbal op een assist van Chiel Konings. Pieterse dwong Van der Zwet daarna tot een krachtsinspanning en zo bleef de thuisploeg wel nadrukkelijk op zoek naar een voorsprong voor de thee.

Die kwam er, maar dan wel voor de vierdeklasser. Jasper Kortekaas ontdeed zich, al dan niet met een lichte overtreding, van een tegenstander en bedacht zich geen moment om vanaf zo ongeveer de middenlijn Chris van der Zwet te verschalken. Zijn trap mocht betiteld worden als ‘overtuigend’ en met ‘gevoel’ en zo plofte de bal in het doel van de gastheren. Dit doelpunt kon dan ook worden omschreven als een van de fraaiste van dit toernooi. Absoluut een treffer om de handen voor op elkaar te krijgen.

De verrassende voorsprong voor de nummer tien in 4A leverde ook een alleraardigste tweede helft op. TAVV zette nog een tandje bij en de duels werden over en weer scherp gespeeld. Warmunda hield de concentratie en liet bij vlagen uitstekend voetbal zien. Vooral Brian van Noort toonde zich, niet voor het eerst, een sterkhouder met zijn verdedigende kwaliteiten maar ook met zijn heerlijke trap over afstand.

Randy Verwoerd was de eerste die het doel van Warmunda onder vuur naam, maar tot een tweede treffer kwam het pas nadat Pieterse een vrije trap kiezelhard binnen werkte. Hiermee bewees de middenvelder andermaal zijn klasse. TAVV leek nu door te gaan drukken, maar het was juist een verdediger van de koploper in 3A die redding moest brengen op de doellijn bij een kopbal van Van Noort na een goed aangesneden hoekschop.

In de eindfase probeerden beide ploegen voor de winst te gaan om zo strafschoppen te kunnen vermijden. Daardoor bleef het treffen interessant tot het laatste fluitsignaal, maar gescoord werd er niet meer. Daarna vond de ‘loterij’ plaats omdat er nu eenmaal een winnaar moest komen. Luuk Holverda en Koen Mastemaker misten hun poging vanaf elfmeter, terwijl TAVV koelbloedig bleef in dit toetje en de penaltyreeks uiteindelijk met 4-2 won.

Na deze meer dan aangename voetbalavond kon Warmunda met opgeheven hoofd het strijdperk verlaten en Van Rijns woorden aan zijn manschappen waren dan ook zonder meer gegrond. ,,Ik heb van jullie genoten. Dit is hoe ik Warmunda graag zie spelen. Met het hart en met overtuiging. We hebben een prima pot voetbal op de mat gelegd. Dat we er uiteindelijk uit liggen is jammer, maar het gaat mij erom dat we steeds verder aan het ontwikkelen zijn. TAVV heeft niets cadeau gekregen.”

En dat klopte. TAVV bekert dus wel door en kan dus nog steeds meedoen voor een plaats in de finale. Daartoe zal wel eerst Katwijk 2 of Sporting Leiden verslagen dienen te worden en dan volgt de halve finale. Onmogelijk is de haalbaarheid daarvan niet, want de blauwwitten beleven een prima seizoen en in het team zit veel voetbal. Voor TAVV geldt nu dat de focus op zaterdag gezet wordt. Dan komt Aarlanderveen op bezoek en bij winst lonkt nu al de tweede klasse.

Basisopstelling TAVV: C. van der Zwet, Van Wijk, Modderaar, Otto, Konings, Verwoerd, Van der Neut, Pieterse, Straver, Boddeke, Keijzer.

Basisopstelling Warmunda: R.van der Zwet, Komen, Van Leeuwen, B. van Noort, Holverda, Harmouch, Kortekaas, M. van Noort, Van Rijn, Van de Boon, Van Riessen.