Op de nationale feestdag in Frankrijk, voor zover er gefeest kon worden,  was er ook in Lisserbroek iets te doen. Normaliter vieren clubs massaal vakantie, maar door het coronavirus is nu eenmaal alles anders. Zo besloten Kagia en Warmunda een oefenpotje tegen elkaar te spelen in hartje zomer. De temperatuur om te spelen was ideaal en zo was het ronduit weer even heerlijk om aanwezig te zijn op de Kikkerbeetstraat. De thuisclub had er voor gekozen om niet teveel ruchtbaarheid te geven aan de tweestrijd, maar dat weerhield pakweg 200 voetballiefhebbers er niet van om weer even een potje voetbal te aanschouwen. Ook vanuit Warmond was er behoorlijk wat interesse gezien de aanmoedigingen van de supporters.

Het treffen werd na afloop in beide kampen als ‘nuttig’ ervaren. Het was ook oprecht een leuk onderonsje. Enkel doelpunten ontbraken, maar dat was voor deze avond bijzaak. Beide ploegen wisselden regelmatig door en veel jongelingen kregen over en weer de kans om hun trainers te overtuigen. Voor vlijt konden er (ruime) voldoendes worden uitgedeeld. In de precisie ontbrak het nog al eens bij de tweede-en vierdeklasser. Maar who cares? De bal rolde weer en daar ging het om.

Voor de komende weken staat er rust op het programma, maar daarna zullen de clubs als alles de goede kant op blijft gaan blijvend willen vlammen tussen de lijnen. Kagia spreekt de wens uit niet weer in de gevarenzone terecht te komen in 2C en de blauw-witten lijken een tegenstander te gaan worden die lastig te verslaan zal zijn in de vierde klasse A. Vooral in defensief opzicht stond het uitstekend bij de mannen van Remco Breuer en Barry van Rijn.

Kagia speelde eerder deze maand overigens al een oefenduel tegen Hertha en won met 1-7. Die grote cijfers zaten er nu niet in, maar toch keerde iedereen tevreden huiswaarts. Het gemis van het voetbal was merkbaar geweest bij alle aanwezigen…