HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 12Sportiff Company LAV Cup: 'Warmonds kwartiertje' in Noordwijk

Sportiff Company LAV Cup: ‘Warmonds kwartiertje’ in Noordwijk

-

Poule L- Ronduit vermakelijk was het treffen tussen SJC O23 en Warmunda. De ploegen hielden elkaar in balans voor de pauze en de 2-2 tussenscore was dan ook te begrijpen. In het eerste kwartier na rust, eigenlijk nog minder qua speelminuten, demarreerde de ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer weg naar 2-5. De Noordwijkers bleken niet meer bij machte om de schade te repareren. Over de doelpunten: die waren veelal van grote schoonheid. Een heerlijk voetbalavondje al met al.

Beide ploegen namen deze wedstrijd op dinsdagavond serieus. Vooral Roy Schulpzand coachte fanatiek bij de jongelingen van de ploeg uit de kustplaats. De ontmoeting moest leerzaam zijn en er moest positief gecoacht worden onderling. Daar kwam in de eerste helft veel van terecht. Warmunda had echter geen trek om zich onder te laten dompelen en zo ontstond een leuke, open wedstrijd.

Al na tien minuten was het raak. Met een heerlijke trap van een meter of dertig verschalkte Jasper Kortekaas doelman Lex Hoogervorst. Nog geen tien minuten later onderscheidde aanvoerder Sven Wisselink zich aan de andere kant. Dit wederom met een hard en overtuigend schot. Stan Ruigrok leek de 2-1 te maken uit een vrije trap, maar Rens van der Zwet kon met enige moeite een doelpunt voorkomen. Dezelfde spits vuurde daarna nog eens, maar dit keer stond de lat zijn succes in de weg.

Ruim vijf minuten voor rust kwam de thuisploeg alsnog op 2-1. Opnieuw was Wisselink de doelpuntenmaker en ook nu mocht de treffer er zijn. Uiteindelijk was er alsnog evenwicht halverwege omdat Rick van der Boon een terecht gegeven strafschop feilloos binnen werkte.

In de eerste minuten na rust leek SJC op zoek naar een hernieuwde voorsprong, maar een kopbal van, daar is hij weer, Wisselink ging naast het doel van Van der Zwet. Daarna brak voor de vierdeklasser een bijzonder sterke fase aan. De rappe en behendige Kevin van Bentum vond Van der Boon voor de 2-3 en die treffer kreeg de handen ook al op elkaar van de aanhang. Opvallend was dat er ook best aardig wat publiek op het duel afgekomen was. Moe van corona, gaat de Cup meer en meer leven of voelde men vooraf aan dat dit een leuke wedstrijd zou worden? Wie het weet, mag het zeggen.

De 2-3 werd snel opgevolgd door weer een treffer van de in het wit gehulde bezoekers. Na andermaal een vlotte aanval mikte Koen Mastemaker op de Noordwijkse doelman, maar de los gelaten bal was een kolfje naar de hand van wederom Van der Boon. De 2-5 volgde ook nog binnen een kwartier. Andermaal was er sprake van een vloeiende combinatie waarbij Kortekaas het eindstation vormde. De sterk spelende middenvelder mocht Stan van Rijn bedanken voor de assist.

Daarna werd het niet saai, maar was de tweestrijd al wel beslist en bleef het bij de zeven doelpunten. Schulpzand kon over het algemeen bij vlagen tevreden zijn over zijn team, maar had vanzelfsprekend wel moeite met de openingsfase in de tweede helft waarin zijn ploeg onder de voet werd gelopen. Bij Van Rijn en Breuer was er een vette glimlach waarneembaar en dat was te begrijpen. Warmunda gaf, niet voor het eerst dit seizoen, een visitekaartje af. Koudekerk is gewaarschuwd in deze poule. En zo ook Meerburg. Dat is namelijk de volgende tegenstander in competitieverband.

Basisopstelling SJC O23: L. Hoogervorst, Stenvoorden, Van Kesteren, Kokkelkoren, Van Oosten, Wisselink, Al Tamimy, Wunderink, J.Hoogervorst, Ruigrok, Noltenius Elsbroek.

Basisopstelling Warmunda: Van der Zwet, Witkamp, Komen, Winkelman, Van der Voort, Mastemaker, Sohrab Safi, Kortekaas, Van Rijn, Van der Boon, Van Bentum.