Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCFC Boshuizen wint van hoofdklasser

FC Boshuizen wint van hoofdklasser

-

Gisteren deed de bal gelukkig ook zijn werk weer op de Boshuizerkade in Leiden. FC Boshuizen oefende tegen hoofdklasser Zwaluwen uit Vlaardingen. Na een vermakelijke wedstrijd stapten de Leidenaren met een nipte 2-1 overwinning tevreden van het veld.

Binnen een minuut kwam de thuisploeg al twee keer gevaarlijk op via Gerson Pisas en Omar Hamdi. Ondanks het warme weer werd er door beide ploegen fel gevoetbald. Wat FC Boshuizen betreft, mag daar aan worden toegevoegd dat zij ook nog eens attractief voetbal lieten zien.

Met de snelle Jazzy Adams kwamen de bezoekers een paar keer goed richting de achterlijn maar van achteruit was alles goed neergezet door FC Boshuizen. Het enige wat hen in de eerste twintig minuten te verwijten viel was dat ze met uitverdedigen de bal soms slordig in de voeten van de Vlaardingers speelden. Een eerste kansje kwam er uiteindelijk voor de blauw-gelen. Mo Matoug onderschepte de bal in de middenas, liep snel op en stak Remi Libbenga weg. Helaas nog zonder resultaat.

Na een korte drinkpauze voerden de bezoekers de druk op maar al snel ebde dat weer weg. Alleen was het opnieuw door eigen toedoen van de Leidenaren dat de gasten iets konden creëren. Te dicht bij zijn eigen goal verspeelde Matoug de bal hetgeen resulteerde in een vrije trap voor de Vlaardingers. Deze werd in de muur gemikt maar tegen de hand van een speler van FC Boshuizen. De arbiter beoordeelde dit als aangeschoten hands.

De bezoekers gaven veel te veel ruimte weg in het slotstuk van de eerste helft en daar profiteerde Hamdi, jarenlang basisspeler van Katwijk geweest, gretig van. Zonder te aarzelen schoof hij over de grond binnen. Younes Bouhamad kwam zelfs nog in de buurt van de 2-0.

Na rust had trainer Roberto Escudero vier spelers gewisseld bij de thuisploeg. Michael Owel moest het meeste wennen aan zijn eerste minuten. Door zijn te trage handelen kregen de bezoekers een paar keer mogelijkheden. Sowieso leek de rust wat weg in de defensie van de Leidenaren. De ingevallen keeper Risheet Sager Lal schreeuwde om de bal aan hem te laten, maar door onbegrip achterin stuiterde de bal naar Mauro Kloppert van Zwaluwen die vanaf twintig meter de paal raakte.

De onrust in de Leidse defensie was nog niet voorbij want een onbesuisde in het strafschopgebied raakte niet de bal maar twee Vlaardingers, met een penalty tot gevolg. Mo Taibi faalde niet vanaf de stip: 1-1. De Leidenaren hadden in deze fase even teveel overtredingen nodig. Gelukkig voor hun hadden zij ook genoeg kwaliteit om onder de druk vandaan te komen. Frankie van Gils speelde daarin een sterke rol. Makkelijk haalde hij herhaaldelijk de achterlijn maar op zijn assists werd niet effectief genoeg gereageerd. Het goede spel van Van Gils loonde uiteindelijk wel. Zijn verleden bij onder andere Manchester City maakte hij in blessuretijd meer dan waar. In het vijandelijke strafschopgebied kapte hij zijn tegenstander uit en knalde snoeihard diagonaal in de linkerbovenhoek. De zestienjarige (jongens onder 17 / eerste klasse) keeper van Zwaluwen was machteloos en zo werd een knappe zege geboekt.

Trainer Escudero na afloop: ,,Wij hadden goede hoop op een resultaat vandaag. De club draait al een aantal jaren mee bovenin in de eerste klasse en zijn een middenmoter in de hoofdklasse. In die zin een prima uitdaging dus. Door flink druk te zetten wilden wij hun het voetballen beletten. De enige mogelijkheden die zij dan nog hadden was een lange bal te geven. Onder normale omstandigheden zijn wij dan in staat om die lange bal te onderscheppen. Alleen door een gebrek aan fitheid (corona en warmte) liep dat een paar keer mis. Al met al was het een wedstrijd waar van alles in zat, met een goed eindresultaat. Hier kunnen we mee verder.”

Basisopstelling FC Boshuizen: Loozen, Hamdi, Noah Libbenga, Suarez (Owel), Elschot (Zenzen), Matoug (Ortega), Pisas, Van Gils, Remi Libbenga (Halou), Gillissen (Shabani), Bouhamad (Mouchih).