HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseROAC redt het ook tegen Vlissingen niet; 0-1 verlies

ROAC redt het ook tegen Vlissingen niet; 0-1 verlies

-

Eerste klasse B (zondag)-Weer slaagde ROAC er knokkend in het uiterste te vragen van de tegenstander. Omdat met name in de eerste helft de vorm ontbrak en een stukje raffinement in de slotfase bleef al die noeste arbeid onbeloond. Na een zwaarbevochten 0-1 zege kon Vlissingen de 175 kilometer lange terugreis in de touringcar aanvaarden. ROAC bleef sip achter na de derde verliespartij op rij.

De bezoekers begonnen danig gehavend aan het duel. Schorsingen (onder andere ten gevolge van de ontspoorde wedstrijd tegen FC Boshuizen) en late afmeldingen zorgden ervoor dat er op de bank slechts één reserve plaats nam. Een uitgelezen kans voor ROAC zou je zeggen om de bezoekers pootje te lichten. Met name in de eerste helft bleek dat een brug te ver. Vlissingen was in alle opzichten beter en het was in feite een wonder dat het bij 0-1 bleef. De bezoekers misten nogal wat kansen en ook doelman Dammes van der Poel liet weer eens zien van bovengemiddeld niveau te zijn. Geen moment haalden de mannen van trainer Hein Leliveld het niveau waarop ze dit seizoen vele tegenstanders verrast hadden. Spits Yoek Bentvelzen werd amper bereikt en vocht een hopeloze strijd uit tegen een sterke defensie bij de weinige ballen die hem bereikten.

Vlissingen leek het in de tweede helft allemaal wat te makkelijk op te nemen en nam de voet van het gaspedaal. De thuisploeg stroopte de mouwen nog eens op en knokte zich terug in de wedstrijd. Vlissingen moest terug en trachtte via counters het opportunistische ROAC de genadeslag toe te brengen. Te vaak kozen de Zeeuwen voor eigen succes en zo bleef ROAC een tweede tegendoelpunt bespaard.

Een kwartiertje voor tijd diende zich een gouden gelegenheid aan voor de gelijkmaker waar ROAC zo naarstig op zoek was. Jiri van den Hemel kreeg de bal ongelukkig tegen zijn hand in het eigen strafschopgebied met een penalty tot gevolg. Zoals gebruikelijk zette Van der Poel zich achter de bal om het vonnis te voltrekken. Keeper Matthew Lentink, doelman van het elftal van Aruba, pareerde de inzet echter voortreffelijk. Ook in de minuten erna was hij de winnaar toen hij oog-in-oog stond met invaller Martijn van Trigt. Vlissingen bleef uiteindelijk met kunst en vliegwerk overeind.

De moegestreden Loek van As erkent dat ROAC er in de eerste helft niet aan te pas kwam: ,,We kwamen toen niet aan voetballen toe. Te veel onrust aan de bal was een van de oorzaken. Ook de wind was een probleem voor ons. In de tweede helft herpakten we ons. Vlissingen was verrast en moest terug. Het is gewoon zuur dat we niet een van de kansen benutten. Die keeper houdt die penalty er knap uit, maar er waren meer kansen voor ons hoor.”

Drie verliespartijen op rij doen pijn, ook bij Van As. ,,Kansloos waren we tegen Spartaan’20, maar tegen Olympia en ook vandaag hadden we kansen op meer. Er zal wat moeten gebeuren anders krijgen we het moeilijk. We zullen er voor gaan knokken om punten te halen. Knokken is iets wat ons op het lijf is geschreven, dus ik heb er alle vertrouwen in. Er is absoluut nog geen man overboord na deze mindere serie.”

ROAC staat inderdaad op een redelijke marge van de plekken die nacompetitie om lijfsbehoud noodzaken, zes punten, maar de Rippers moeten toch echt gaan oppassen. De volgende wedstrijd is uit tegen koploper TOGB en het zal heel lastig worden daar in Berkel een puntje te veroveren. Cruciaal wordt het duel tegen VUC de week daarna. Bij een van de zwakkere broeders uit de afdeling moet dan maar weer eens een zege geboekt worden.

ROAC-Vlissingen 0-1 (0-1). Scheidsrechter Broekhuizen.

ROAC: Van der Poel, Den Hollander, Boere, De Haas, Heemskerk, Van der Geest, Bentvelzen (75. Van Trigt), Van Seggelen (69. Heemskerk), Van As, Hupkes, Wagter.

Vlissingen: Lentink, Krezo, Roemetaroe, Pattinama, Van den Hemel, Mallie, Azzanagui, Zupelli, De Rijke, Weeda (79. Van den Berg), Braafhart.