Zaterdag (West 1)

WV- HEDW – Valken ’68

Valken’68 legde het in de openingswedstrijd af tegen het sterke AFC (0-3), een nederlaag waar niets op viel af te dingen. De Duyfrak-boys gaan komende zaterdag op bezoek bij WV-HEDW (Wilhelmina Vooruit- Hortus Eendracht Doet Overwinnen), één van de oudste (fusie)voetbalvereningen van Amsterdam. De ambitieuze club uit Amsterdam-Oost mikt dit seizoen op promotie naar de Hoofdklasse, nadat de hoofdstadbewoners het coranaseizoen als vice-koploper(met één punt achterstand op lijstaanvoerder Scherpenzeel) afsloot. WV-HEDW wordt trouwens getraind door een oude bekende uit onze regio, oud-profvoetballer Marcel Valk. Valk was in het verleden actief als oefenmeester bij o.a. Bernardus en Koudekerk. WV-HEDW begon de competitie overigens ook met een nederlaag, Zwaluwen ’30 was in Hoorn met 2-0 te sterk.

Voorschoten ’97 – Zwaluwen ’30 (West 1)

Voorschoten ’97 startte de competitie met een gelijkspel bij Die Haghe (1-1). De Adegeest-bewoners openden de score door een goal van Jim van der Krogt en waren via Thom Wijnalda (2x lat) dicht bij de 0-2, maar moesten in de tweede helft toch nog een tegengoal toestaan. Al met al zeker geen onverdienstelijk resultaat tegen de sterke Hofstadbewoners, die het vorige seizoen afsloten als nummer  drie van de ranglijst. Dit weekend ontvangt de ploeg van Theo Ducaneaux Zwaluwen ’30 uit Hoorn. De ploeg van trainer Mo El Bouziani won haar eerste wedstrijd met 2-0 en hebben dus de eerste drie punten al binnen. De Horinezen eindigden trouwens het vorige, afgebroken, seizoen in de middenmoot.

Zondag

SDZ- ROAC (West 1)

ROAC begon de competitie goed en hield, door een goal van Sam van der Geest, de punten tegen Legmeervogels in eigen huis (1-0). Een lekker begin dus voor nieuwe trainer Gidon Reinders Folmer, die zag dat zijn ploeg al direct de vruchten plukte van de nieuwe, wat meer gedurfde, speelwijze. De Rippers vertrekken komende zondag naar Amsterdam, waar tegenstander SDZ (Samenspel Doet Zegevieren) wacht. De club uit Amsterdam-West viert dit jaar haar 100-jarig bestaan en hoopt dat de prestaties van het keurkorps in het kroonjaar zullen zorgen voor extra feestvreugde in de hoofdstad. Wat dat betreft zijn de Mokummers goed begonnen, er werd in de eerste competitieronde een knappe 0-3 zege behaald bij Fortuna Wormerveer. Bij de komende tegenstander van de paarswitten spelen diverse spelers die eerder op een hoger niveau acteerden. Het zal beslist geen eenvoudige middag worden voor de bezoekers.

Het duel tussen FC Boshuizen tegen Den Hoorn wordt separaat belicht middels een interview met Omar Hamdi, die Katwijk verliet en neerstreek aan de Leidse Boshuizerkade.