Zaterdag 1 februari

Eerste klasse B

Honselersdijk-Voorschoten’97

Voor de tweede keer dit seizoen treft Voorschoten’97 de trainer die eerder werkzaam was op Adegeest. André Lourens is de trainer van Honselersdijk en dat is de gastheer van de ploeg van Theo Ducaneaux. Aan het begin van het seizoen werd het 1-0 voor de geelgroenen. De ingevallen Bas Beijersbergen scoorde laat in de tweestrijd het enige en dus winnende doelpunt. Vorig weekend kwam de nummer zes van de ranglijst ook pas laat tot scoren. Dat leverde een verdiend punt op tegen het sterke Brielle (1-1). Dit keer was het Steven Knijnenburg die zich mocht laten feliciteren. Honselersdijk pakte in de voorbije speelronde de derde zege van het seizoen. RVVH werd in Ridderkerk nipt verslagen. Die overwinning was ook hard nodig, want de laatste driepunter werd op 2 november behaald tegen Die Haghe. Lourens en de zijnen vechten tegen degradatie en er zou wat te halen moeten kunnen zijn voor Voorschoten’97. In elk geval is winst nodig voor de promovendus om in de subtop te kunnen blijven acteren.

Zondag 2 februari

Eerste klasse B

FC Boshuizen-Rood Wit/ W

Bij de start van de competitie behaalde FC Boshuizen een ruime zege op de ploeg uit Sint Willebrord. In Brabant werd het 1-4 voor de formatie van Marcel IJzendoorn. Sjoerd Winkelman, Gerson Pisas (2) en Rahim Abdul klopten de doelman van de gastheren. Aan de stand is ook duidelijk te zien dat de Leidenaren meer in huis hebben. Na de veelbesproken zege in en tegen Vlissingen naderden de geelblauwen koploper TOGB tot op drie punten, terwijl de komende tegenstander onderin snakt naar punten om zoedoende weg te kunnen komen uit de gevarenzone. Terug naar Zeeland: de thuisploeg maakte er in de tweede helft een potje van. Beelden van de wedstrijden gingen viraal vanwege het gedrag van een aantal spelers. FC Boshuizen voelde zich niet prettig, maar vermande zich en liet de voeten spreken. Zo werd er sportieve revanche genomen op de thuisploeg die bepaald niet het goede voorbeeld gaf. Uiteraard wil de FC de lijn doortrekken, want het is al enige tijd zonder nederlaag en er lonkt een alleraardigste tweede seizoenshelft. Niet lullen, maar poetsen aan de Kade en misschien zit er dan wel een heel mooi afscheid in voor de trainer uit Leiderdorp en de zijnen.

Olympia-ROAC

Eindelijk. ROAC verloor weer eens op eigen veld. Dat was dit seizoen en ook in 2018-2019 niet meer gebeurd. De laatste nederlaag dateerde dus uit het seizoen daarvoor. Vorig seizoen, toen nog in 2C, was ROAC ook by far de ploeg met de meest vergaarde punten in eigen huis. Het eindresultaat is bekend. In de eerste klasse gaat het tot nu toe ook crescendo, hoewel Spartaan’20 wel verdiend won bij de paarswitten in het voorbije weekend. Dit is dan vervolgens weer niet geheel opmerkelijk, want de Rotterdammers worden door menigeen gezien als een van de beste ploegen uit deze klasse. Voor de formatie van Hein Leliveld is het duel tegen Olympia van komende zondag eigenlijk meer van importantie. Deze ploeg staat vier punten achter op de Rippers en het mag duidelijk zijn dat er dus een groter gat geslagen kan worden. Dat er van Olympia gewonnen kan worden, werd eerder al bewezen. In de nazomer won ROAC met 2-0 op eigen bodem door doelpunten van Freek Heemskerk en Floris Hupkes. Bij winst is er voorlopig niets aan de hand voor wat betreft een veilige positionering. Dan zijn nog slechts een paar zeges nodig om er zeker van te kunnen zijn ook volgend seizoen nog eersteklasser te zijn. Bij een nederlaag is er zeker ook nog geen reden voor een SOS, maar dan laat ROAc wel verder los bij het linkerrijtje.