Zaterdag

Valken’68 –  ZOB

Na twee gespeelde wedstrijden staan de Valkenburgers in de middenmoot en dat is als debutant met tegenstanders als het gelouterde AFC en het ambitieuze WV-HEDW niet iets om zich voor te schamen. Afgelopen zaterdag werden er drie punten meegenomen uit Amsterdam, waarbij Huig van Duijn tweemaal van afstand het net wist te vinden en Marc Langeveld voor de andere treffer zorgde. Komende zaterdag wacht de koploper, ZOB uit Zuidoostbeemster komt naar ’t Duyfrak en dit zal wederom een aardige testcase zijn. Opvallend is dat de komende tegenstander twee keer redelijk makkelijk won, maar in beide wedstrijden op een achterstand kwam. Op de site van de bezoekers wordt de eigen ploeg gewaarschuwd voor de onbekende Valkenburgers, dit zal andersom niet anders zijn.

Voorschoten’97 – Honselersdijk

De ploeg van trainer Theo Ducaneaux vindt zichzelf na twee wedstrijden terug in de onderste regionen, met één punt uit twee wedstrijden. Een meer dan prima voorbereiding, makkelijk scorend en dat is nu net waar het in de competitie aan schort. Twee tegendoelpunten in evenzoveel wedstrijden is een prima gemiddelde, maar slechts een streepje achter een gescoord Voorschotens doelpunt is gewoon te weinig voor een ploeg met de aanwezige kwaliteiten. De gewenste driepunter moet er dan aankomend weekeinde maar komen tegen Honselersdijk, de ploeg uit de gelijknamige plaats die afgelopen zaterdag de eerste drie punten kon bijschrijven na een 3-1 winst op hekkensluiter Monnickendam. Zal zaterdagmiddag rond de klok van 16.30 uur op de het refrein van Will Grigg’s on Fire, het Thom Wijnalda’s on Fire op sportpark Adegeest klinken? Extra tintje aan deze wedstrijd: André Lourens keert terug op oude bodem. Hij was immers de voorganger van Ducaneaux.

Zondag

ROAC – Assendelft

Tot nu toe gaat het crescendo met de Rippers. Nog ongeslagen en Dammes van der Poel heeft nog niet de gang naar het net hoeven maken wat resulteert in een keurige vijfde plek op de ranglijst. Trainer Gidon Reinders Folmer incasseert de ene na de andere schouderklop, het liefst tot ze er beurs van worden en dat zou zo maar eens kunnen gebeuren als de komende tegenstander de hekkensluiter is die tot nu toe maar liefst negen tegentreffers te incasseren kreeg. Met beide benen op de grond en geen enkele tegenstander onderschatten is een eigenschap die je wel aan de Rijpweteringers kan overlaten, maar een overwinning zou wel lekker zijn. Overigens werd er dinsdagavond op het Hertogspark nog gespeeld in het kader van de Sportiff Company LAV Cup en ontving de thuisploeg de O23 van Katwijk en verloor met 1-3.

FC Boshuizen – Olympia

Geen Leidens ontzet dit jaar voor de ploeg van De Kade, dan maar de wedstrijd tegen Olympia winnend afsluiten en op gepaste afstand met de groep een vreugdedans op het veld. In het verleden bleek Olympia vaak een lastig te nemen horde. Feit is wel dat de ploeg uit Gouda op dit moment hekkensluiter is, voor wat dat nu al waard is. De Leidenaren vinden zichzelf terug op plek elf, gezien de aanwezige kwaliteiten veel te laag en een driepunter zou dan ook zeer welkom zijn. Tegen Den Hoorn kreeg de ploeg vooral de tweede helft te weinig. Als de ploeg van trainer Roberto Escudero op stoom komt, zijn er waarschijnlijk maar weinig ploegen die de blauw-gele trein kunnen stoppen. Waarschijnlijk keert Martin van Eeuwijk terug in de basiself na zijn schorsing van een wedstrijd. Aan hem dan de taak om zich in positieve zin te onderscheiden.